Volvon täyssähköinen XC40 esitellään pian – Sisältää Android-käyttöjärjestelmän

Volvon täyssähköinen XC40 esitellään pian – Sisältää Android-käyttöjärjestelmän
Volvon ensimmäisen täyssähköisen XC40-katumaasturin ensiesittely koittaa aivan pian, mutta ruotsalaisyhtiö on jo paljastanut joitain tietoja siitä. Auton infotainment-järjestelmän ohjelmisto esimerkiksi perustuu Android Automotiveen. Aiemmin Androidin on saanut vain infotainment-järjestelmässä näkyvänä uutena käyttöliittymänä.

Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina. Esimerkiksi Google Maps- ja Google Assistant -palvelut löytyvät suoraan pakasta vedetystä autosta. Luonnollisesti ohjelmisto sisältää myös Google Play -sovelluskaupan, joten voit myöhemmin asentaa autoosi lisää uusia sovelluksia.Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan. Viime vuoden Google I/O:ssakin paljastettiin Android Automotiven prototyyppiä tavallisessa polttomoottoripohjaisessa Volvo XC40:ssä. Volvo käyttää Androidia myös Polestar-brändätyissä sähköautoissa. Volvo XC40 tulee kuitenkin olemaan Polestar-autoja edullisempi ja laajemmin markkinoitu, joten markkinareaktiotkin tulevat olemaan Androidin kannalta suuremmat.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. lokakuuta, 2019 6:00
Tägit
Google Android Automotive Android Polestar Volvo XC40 Volvo
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus: Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina
  Luulisi olavan valinnaisia/poisotettavia ja oletuskin markkina-alueesta riippuvainen, varsinkin kun huomio kiinalais taustan.

  Lainaus: Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan.
  Eri Volvojen välistä yhteistyötä, vai Googlen ja Volvo (henkilöauto) yhteistyötä.

  10.10.2019 07:54 #1

 • WinLix

  Toivottavasti Volvo ylläpitää Androidia riittävän kauan ettei tule tietoturvaongelmia. Auton käyttöikä kun ei ole 3-vuotta kuten yleensä kännyköillä.

  10.10.2019 14:38 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud