Photoshop lakkaa toimimasta Venezuelassa – Taustalla Trumpin määräys

Photoshop lakkaa toimimasta Venezuelassa – Taustalla Trumpin määräys
Huippusuosittuja media-alan tuottavuusohjelmistoja kehittävä Adobe aikoo estää venezuelalaisten käyttäjien kirjautumiset sen palveluihin. Kuukausimaksullisten palveluiden ja pilvitallentamisen aikana se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Creative Cloudiin tallennettujen tiedostojen lataaminen ja estyy.

Lisäksi Adoben päätös johtaa siihen, etteivät maksullisten sovellusten tilaajat voivat enää kirjautua tileilleen jolloin maksullisten ominaisuuksien käyttö estyy. Esto pätee myös ilmaisiin tileihin. Adobe selittää toimintaansa Trumpin määräyksellä 13884, joka rajoittaa yhdysvaltalaisten yhtiöiden kaupankäyntiä Venezuelaan päin. Adobe vaikutta tulkitsevan määräystä tiukemmin kuin muut, sillä esimerkiksi Microsoft Office 365 toimii edelleen maassa.Trumpin määräys on tarkoitettu lähinnä rajoittamaan kaupankäyntiä Venezuelan hallinnon ja sitä tukevien tahojen kanssa. Se ei kiellä kaupankäyntiä ylipäänsä.

Adoben mukaan se ei aio maksaa korvauksia asiakkailleen, jotka eivät pysty käyttämään maksamistaan palveluista. Yhtiön mukaan se ei voi tehdä tätä edellä mainitun määräyksen takia.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 9. lokakuuta, 2019 6:00
Tägit
Adobe Photoshop Adobe Venezuela Donald Trump
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • avthein

  Kiitos kädenojennuksesta avoimille ilmaisohjelmille.

  Tässä kun on erittäin tehokas esimerkki kaupallisten sovellusten uhista. Etenkin jos ne on netitse toteutettuja.

  Lisäksi tulee halvemmaksi talousahdingossa sinnitteleville valtioille.

  "Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

  10.10.2019 23:05 #1

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
  Tässä kun on erittäin tehokas esimerkki kaupallisten sovellusten uhista. Etenkin jos ne on netitse toteutettuja.

  Tässä kai uhka jossain muualla. Vaikka kyse olisi "epäkaupallisesta" palvelusta niin sekin voi kokea saman kohtalon. Ja samaan aikaa jokin toinen kaupallinen voi sen kohtalon välttää.

  11.10.2019 09:45 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud