Tiedonsiirto nopeutuu taas – Tässä on USB 4.0

Tiedonsiirto nopeutuu taas – Tässä on USB 4.0
Kaikkien rakastama tiedonsiirtoväylä USB on päivittynyt uuteen versioon, kun standardia kehittävä USB-IF-organisaatio on julkaissut USB 4.0:n lopulliset spesifikaatiot.

USB 4.0:n selkein muutos vanhempaan USB 3.2:een verrattuna on kaistanleveyden tuplaantuminen. Uudella standardilla voidaan siirtää dataa parhaimmilaan 40 gigabittiä sekunnissa, kun USB 3.2 alkoi yskiä jo 20 gigabitissä. USB 4.0 on taaksepäinyhteensopiva aiempien USB-väylien sekä Thunderboltin kanssa. USB 4.0 -väylää pitkin voidaan ladat laitteita jopa 100 watin teholla ja sillä voidaan kytkeä esimerkiksi 5K-näyttöjä kiinni tietokoneeseen.Uuden standardin kehitystä on vauhdittanut Intelin päätös vapauttaa Thunderboltin käyttö rojalteista, minkä johdosta USB-IF päätti hyödyntää siinä käytettyjä ratkaisuja USB:n edistämiseksi.

Markkinoille ensimmäiset USB 4.0:aa käytävät laitteet tulevat näillä näkymin vasta joskus vuoden 2021 alussa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. syyskuuta, 2019 6:02
Tägit
tiedonsiirto USB Type C USB-C USB USB 3.2 USB 4
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud