Apple sai Trumpin pohtimaan tulleja tarkemmin – Vahingoittavat Applen kilpailukykyä

Apple sai Trumpin pohtimaan tulleja tarkemmin – Vahingoittavat Applen kilpailukykyä
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää ymmärtäneen, että yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat hyvin riippuvaisia kiinalaisesta tuotannosta ja käynnissä oleva kauppasota vahingoittaa niiden kilpailukykyä kansainvälisesti.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin kanssa lounastaneen Donald Trumpin mukaan hän ymmärtää nyt paremmin, että tullimaksujen korotukset vahingoittavat yhdysvaltalaisi yhtiöitä ja parantaa esimerkiksi Samsungin kilpailuasetelmia. Trump ilmoitti kesällä laajentavansa syyskuussa Kiina-tulleja lukuisiin uusiin tuoteryhmiin, mutta sittemmin on lykännyt elektronisten tuotteiden tullimaksujen korotuksia joulukuulle.Applen tärkeimmät tuoteryhmät saivat lykkäyksen ansiosta hengähdysaikaa, mutta esimerkiksi Apple Watchia ja AirPodseja tullit koskettavat jo syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Apple valmistaa suurimman osan Yhdysvalloissa myytävistä tuotteistaan Kiinassa, mutta esimerkiksi Samsungilla tuotantoketju on monipuolisempi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. elokuuta, 2019 9:16
Tägit
Apple iPhone Tim Cook Apple Watch Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud