Amazonin älykaiuttimia valmistaa Kiinassa lainvastaisesti yliaikaa tekevät teinit

Amazonin älykaiuttimia valmistaa Kiinassa lainvastaisesti yliaikaa tekevät teinit
Maailman suurin elektroniikan sopimusvalmistaja Foxconn tunnetaan suuren yleisön keskuudessa kenties paremmin rajuista työoloistaan kuin sen tuotoksista.

Erityisesti iPhone-tehtaiden ulkopuolelle asetetuista itsemurhaa estävistä verkoista tunnettu yhtiö on varmasti parantanut paljon tapojaan sitten sen polemiikin, mutta ei ole koira päässyt karkaamaan karvojaan, sillä nyt on paljastunut uusia ongelmia.China Labor Watchin tiedot kertovat, että Foxconnin tehtaissa Kiinassa on laittomia käytäntöjä, joilla teini-ikäisillä työntekijöillä teetetään isoja työtunteja.

Kiinassa yli 16-vuotiaat voidaan ottaa töihin, mutta niillä ei voi teettää esimerkiksi ylityötä. Raportin mukaan kyseisessä tehtaassa Amazonin Echo-älykaiutinta on tehnyt 16-18-vuotiaita "työharjoittelijoita" laittomilla tuntimäärillä.

Koululaiset on lähetetty koulusta alunperin tekemään 8 tuntista päivää viiden päivän ajan, mutta sittemmin tunnit ja päivät ovat lisääntyneet. Lisäksi väitetään, että osaa koululaisista on patistettu opettajien toimesta tekemään ylitöitä, vaikka siihen koululainen ei ole halunnut.

Kuten olettaa saattaa, niin Amazon on heti vastannut väitteisiin aloittamalla selvityksen, jossa otetaan perinpohjaisesti selvää Foxconnin toimista. Tähän kuuluu mm. omien edustajien lähettäminen Foxconnin tehtaisiin selvittämään asiaa.

Foxconn valmistaa valtavan osan maailman elektroniikkalaitteista, joten on hyvin mahdollista, että vastaavanlaiset käytännöt koskevat myös muiden valmistajien tuotteita.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 10. elokuuta, 2019 18:38
Tägit
Foxconn Amazon Amazon Echo Alexa
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • hsalonen

    Sitä se on, kun oven ulkopuolella on jono ihmisiä, jotka haluaa töihin..
    Voi melkein tehdä mitä vaan ja sitä epätoivoisempia nuo ovat, niin sitä enemmän heitä voi käyttää orjatyövoimana.

    10.8.2019 19:02 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud