Google lisää podcastin kuuntelun suoraan hakuun

Google lisää podcastin kuuntelun suoraan hakuun
Google yrittää jatkuvasti parantaa hakukonettaan lisäämällä siihen uusia ominaisuuksia. Nyt vuorossa on podcastin löytäminen ja niiden kuuntelu. Ominaisuus on jo käytössä, mutta se toimii tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa.

Podcastien hakeminen toimii samalla tavalla kuin minkä tahansa muun tiedon hakeminen. Hakukoneeseen syötetään esimerkiksi "grilling podcast", jolloin hakukone antaa tuloksia liittyen hakuun. Uuden ominaisuuden myötä yksittäisten podcast-jaksojen kuuntelu onnistuu suoraan hakukoneen hakutuloksissa.Saadut tulokset perustuvat siihen kuinka hyvin Google on ymmärtänyt puhutun aiheen podcastissa. Google siis käyttää yhä enemmän puheentunnistusta ja sen ymmärtämistä hyväksi.

Google näyttää podcastien jaksot suoraan hakutuloksissa

Tällä hetkellä haussa pitää löytyä sana "podcast", mutta tulevaisuudessa sitä ei enää välttämättä tarvitse.

Suomenkielinen puheentunnistus toimii tällä hetkellä ihan kohtuullisesti esimerkiksi Google Docsissa, joten jää nähtäväksi miten hyvin suomenkielinen puheentunnistus ja sen ymmärtäminen tulevat toimimaan podcastien kohdalla. Mikäli ominaisuus joskus tänne Suomeen saapuu.

Google tuo ominaisuuden myöhemmin myös Google Assistantille ja Google Podcastiin. Assistantia voi tulevaisuudessa pyytää toistamaan podcastia haluamastaan aiheesta. Podcastien tekijät voivat pian myös kertoa mistä podcast löytyy, joka helpottaa Googlea tarjoamaan parempia tuloksia.

Ominaisuudesta kerrotaan Googlen blogissa.

Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 9. elokuuta, 2019 15:41
Tägit
Google Google Podcasts puheentunnistus hakukone hakukoneoptimointi
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud