Trump on valmis höllentämään Huawei-pakotteita – Kiinan pitää toimia

Trump on valmis höllentämään Huawei-pakotteita – Kiinan pitää toimia
Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Steven Mnuchin kertoi viikonloppuna, että Donald Trump voisi keventää Huaweille asetettuja pakotteita, mikäli Yhdysvallat ja Kiina pääsevät eteenpäin maiden välisissä kauppaneuvotteluissa. Huawei-pakotteet eskaloituivat kun Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset neuvottelut ajautuivat karille.

Aikaisemmin Huawei-pakotteiden on viestitty liittyvän kansalliseen turvallisuuteen eikä se siten olisi riippuvainen Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasuhteista. Valtiovarainministerin kommenttien mukaan Trump voisi kuitenkin olla valmis joihinkin myönnytyksiin jos kauppaneuvotteluissa päästään nykyisestä pattitilanteesta eteenpäin.Yhdysvallat on varoittanut liittolaisiaan Huawein 5G-verkkoteknologian käytöstä, koska Kiina voi pakottaa Huawein piilottamaan tukiasemiinsa takaovia, joiden kautta Kiinan hallinto voisi vakoilla esimerkiksi sotilastukikohtia.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. kesäkuuta, 2019 17:53
Tägit
Yhdysvallat Kiina Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • terve1

    Härskiä painostusta, jossa kansallista turvallisuutta käytetään tekosyynä.

    11.6.2019 10:19 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud