Isoveli alkaa valvoa sinua – Poliisi sai luvan automaattisen kasvojentunnistuksen käyttöön

Isoveli alkaa valvoa sinua – Poliisi sai luvan automaattisen kasvojentunnistuksen käyttöön
San Franciscossa tehtiin toukokuussa rohkea päätös, joka kielsi kaupungin viranomaisia hyödyntämästä kasvojentunnistusteknologiaa ihmisten tunnistamiseen. Suomessa mennään vastavirtaan, sillä Ylen mukaan poliisi ja tulli ovat saaneet oikeuden käyttää automaattista kasvojentunnistusta.

Rajavartiolaitoksella on ollut oikeus käyttää kasvojentunnistusteknologiaa henkilöiden tunnistamiseen ihmisvirrasta vuodesta 2005 lähtien, joten poliisi ja tulli pääsevät 14 vuotta myöhemmin samalle tasolle. Tällä haavaa kyse on vain oikeudesta, sillä teknistä kykyä poliisilla ja tullilla ei ole henkilöiden automaattiseen tunnistamiseen. Ylen mukaan poliisilla ja tullilla ei ole yhtään valvontakamerajärjestelmää, jolla voitaisiin tehdä automaattista kasvojentunnistusta.Tullin valvontaosaston päällikkö Sami Rakshit ei näe automatisoidussa valvonnassa yksityisyyteen liittyviä huolia, vaan hänen mielestä se pikemminkin parantaa kansalaisten yksityisyydensuojaa. Automaattista kasvojentunnistusta käytetään vain rikosten torjuntaan ja rikostutkintaan. Järjestelmä takaa sen, että viranomaisten toimet kohdentuvat tehokkaammin oikeisiin henkilöihin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. kesäkuuta, 2019 9:47
Tägit
poliisi
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • pentsu

    Loistavaa. Hyvä että poliisillakin on mahdollisuus pikkuhiljaa siirtyä nykyaikaan.

    8.6.2019 20:40 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud