Suomalainen VR-yhtiö kovassa nosteessa – Volvo investoi yritykseen

Suomalainen VR-yhtiö kovassa nosteessa – Volvo investoi yritykseen
Suomalainen VR-laseja teollisuuden käyttöön kehittävä Varjo Technologies on saamassa Volvosta uuden yhteistyökumppanin. Yhtiöiden tarkoituksena on hyödyntää Varjon XR-1-laseja turvallisemman ajokokemuksen kehittämiseksi. Samalla Volvo sijoittaa Varjoon uutta pääomaa.

Varjon ja Volvon ajatuksena on tarjota kuljettajille reaaliaikaista tilannetietoa auton ympäristöstä ajon aikana VR-lasien kautta. Lasit varoittavat tulevista vaaranpaikoista, jolloin kuski voi varautua niihin nopeammin. Vaikka XR-1 onkin suunniteltu VR-käyttöön, niin laseista löytyvien kameroiden ansiosta käyttäjä voi katsella lasien kautta myös reaaliaikaista videota ympäristöstäänsä, jolloin lasit toimivat ikään kuin AR-laseina.
Volvo on jo tehnyt ajotestejä Varjon laseilla ja yhtiö aikoo esitellä teknologiaa Augmented World Expossa. Volvo ja Varjo demoavat teknologiaa Vimeoon ladatuilla kolmella videolla (1, 2 ja 3).Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. kesäkuuta, 2019 5:42
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
virtuaalilasit virtuaalitodellisuus VR Volvo Varjo
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud