Kiinalta tulossa vastaisku – Kohteena Huaweita boikotoivat yhtiöt

Kiinalta tulossa vastaisku – Kohteena Huaweita boikotoivat yhtiöt
Kiinan kauppaministeriö suunnittelee vastatoimia yhtiöille, joiden tekemien sopimusrikkomuksien takia ne nähdään epäluotettavina yhtiöinä. Käytännössä kauppaministeriö kehittää pakotelistaa, johon kootaan Huawein kanssa välit rikkoneita yhtiöitä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin määräyksestä yhdysvaltalaisia yhtiöt määrättiin katkaisemaan liiketoimintasuhteet Huaweihin, minkä seurauksena Google kieltäytyi tarjoamasta yhtiölle Android-tukea ja Qualcomm ei voi toimittaa puolijohdetuotteita. Lisäksi brittiläinen ARM näki parhaimmaksi noudattaa Yhdysvaltojen määräyksiä, minkä seurauksena Huawei ei voi käyttää edes mobiililaitteissa hyvin yleistä ARM-arkkitehtuuria.Kiinan mukaan se aikoo ottaa kaikki tarvittavat keinot käyttöön. Laadittavan listan yksityiskohdista ja vaikutuksista kerrotaan myöhemmin. Kiina on pohtinut myös harvinaisten maametallien viennin vähentämistä Yhdysvaltoihin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 31. toukokuuta, 2019 18:33
Tägit
ARM Google Kiina Android Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • avthein

  Mielenkiintoista kuinka innolla kyseiset yhtiöt (Google, Qualcomm, ARM) ovat lähteneet kieli ruskeana nuoleskelemaan Donald Trumppia.

  Entäpä USA:n oma massavakoilu?
  Siitä on ainakin paljon kovemmat ja laajemmat todisteet kuin Kiinan vakoiluista.

  "Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

  3.6.2019 23:22 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud