Trump vihjasi – Huawei-kiista voitaisiin ratkaista kauppaneuvotteluissa

Trump vihjasi – Huawei-kiista voitaisiin ratkaista kauppaneuvotteluissa
Yhdysvallat on perustellut Huaweille asetettua kauppakieltoa turvallisuussyillä, sillä Yhdysvaltojen tiedustelu epäilee kiinalaisyhtiön käyttävän teknologiaansa vakoiluun Kiinan hallituksen hyväksi. Huawei on toistuvasti kieltänyt vakoilusyytökset.

Huawei-tapaus vaikuttaisi siis olevan oma asiansa, eikä se vaikuta Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppaneuvotteluihin. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kuitenkin yhdisti Huawein kauppaneuvotteluihin toteamalla, että asia saattaisi ratketa, jos neuvotteluissa päädyttäisiin sopuun ja että Huawei sisällytetään siihen. Trumpin mukaan Huawei on turvallisuuden näkökulmasta hyvin vaarallinen yhtiö.Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppaneuvottelut näyttivät olevan lähellä maalia, mutta neuvotteluissa ajauduttiin uuteen umpikujaan toukokuussa. Tämän jälkeen myös Huawei-kiista eskaloitui.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon mukaan Huawei ei liittyisi lainkaan käynnissä oleviin kauppaneuvotteluihin, vaan yhtiölle langetetut kauppaesteet perustuvat turvallisuuteen ja sotilaallisiin kysymyksiin. Pompeon lausuntojen mukaan Huawei-kysymys ei siis ratkea kauppaneuvottelupöydissä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 24. toukokuuta, 2019 5:39
Tägit
Huawei Kiina Yhdysvallat Donald Trump
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • avthein

    Vielä pahempaa olisi jos Trump päästettäisiin yhdistämään Kiinan ja USA:n pahimmat puolet "k(a)uppaneuvotteluissaan".

    "Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

    28.5.2019 13:22 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud