Tie on auki 8K-näytöille – Corningilta uusi lasimateriaali

Tie on auki 8K-näytöille – Corningilta uusi lasimateriaali
Corning on tunnettu esimerkiksi älypuhelimien näytöissä käytettävästä kestävästä Gorilla Glass -lasista, jonka ansiosta puhelimien näytöt kestävät pieniä ja välillä isojakin pudotuksia sekä kolhuja. Yhtiö uusi Astra Glass -tuote on tarkoitettu suojalasin vastapuolelle, eli näyttöpaneelin substraattimateriaaliksi.

Astra Glass on suunniteltu käytettäväksi keskisuurissa ja isoissa näytöissä, joten käytännössä sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi tableteissa, kannettavissa tietokoneissa ja 8K-televisioissa. Lasia voidaan siis hyödyntää näytöissä, joiden resoluutio on hyvin korkea. Materiaali soveltuu käytettäväksi niin a-SI- kuin IGZO-näyttöpaneeleissa eli käytännössä LCD-teknologiaa hyödyntävissä näytöissä.Joustaviin OLED-paneeleihin Corning markkinoi Lotus NXT Glass -tuotebrändin alla myytävää lasisubstraattia.

Käytännössä Astra Glass -tuotelanseerauksen ansiosta 8K-näyttöpaneelien valmistaminen helpottuu ja markkinoilla voidaan nähdä uusia erittäin korkean resoluution PC-näyttöjä kuin televisioitakin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 16. toukokuuta, 2019 15:07
Tägit
8K Corning Astra Glass Corning
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud