San Francisco teki rohkean päätöksen – Kielsi kasvojentunnistuksen käytön

San Francisco teki rohkean päätöksen – Kielsi kasvojentunnistuksen käytön
Kalifornia ja San Franciscon alue on vuosikymmenten ajan ollut niin tekniikassa kuin taiteessa muita edellä. San Franciscon kaupunki on kuitenkin ymmärtänyt, ettei tekniikan uusia mahdollisuuksia tule ulottaa aivan kaikkialle, esimerkiksi kasvojentunnistus on päätetty nyt kieltää.

Kasvojentunnistusteknologian kielto koskettaa vain paikallisia viranomaisia, esimerkiksi poliisilla ei ole kiellon voimaantulon jälkeen mahdollisuutta etsiä tiettyä ihmistä automatisoidusti valvontakameran kuvasta. Kansallisia viranomaisia tai yksityishenkilöitä kielto ei koske, joten kasvojentunnistus kuuluu esimerkiksi lentokenttien turvatarkastusten perusvalikoimaan San Franciscossakin jatkossa.
Mikään muu kaupunki ei ole toistaiseksi kieltänyt kasvojentunnistusteknologiaa, joten San Francisco saa kunnian olla ensimmäinen.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 15. toukokuuta, 2019 17:48
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
Face ID kasvojentunnistus Piilaakso San Francisco
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud