Firefoxin laajennokset lakkasivat toimimasta – Saat ne toimimaan lataamalla tämän version

Firefoxin laajennokset lakkasivat toimimasta – Saat ne toimimaan lataamalla tämän version
Mozilla havahtui viikonloppuna laajaan ongelmaan, jonka takia Firefox-selaimen laajennokset eivät suostuneet toimimaan. Pian selvisi, että ongelman taustalla on vanhentunut tietoturvasertifikaatti, jonka voimassa oloon laajennokset nojaavat.

Kun tietoturvasertifikaati ei ollut voimassa, ei siihen nojaavilla laajennoksillakaan ollut lupaa toimia. Firefoxin käyttäjät joutuivat viikonloppuna käyttämään selaimiaan perusasetuksilla, elleivät he sitten turvautuneet esitettyihin kiertotapoihin, joilla sertifikaattien allekirjoituksen sai ohitettua. Sertifikaattien vanheneminen on aina nolo kömmähdys, sillä itseään kunnioittavan ohjelmistotalon pitäisi kyetä uusimaan ne ajallaan.Vika on kuitenkin jo korjattu Firefoxin versiossa 66.0.4, jonka voit ladata Download.fi-verkkopalvelusta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 6. toukokuuta, 2019 9:56
Tägit
tietoturva Mozilla Firefox
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • OneMember

  Perjantai-lauantai yönä sain ensimmäiset viestit kyseisestä ongelmasta.
  Sunnuntaina saatiin hotfix, jonka pystyi lisäämään selaimen asetuksista.
  Nyt maanantaina saatiin korjattu selainversio ladattavaksi (ja selainpäivityksenä jakoon).

  Olihan siitä haittaa, mutta hyvä että sai näinkin nopeasti korjattua.

  6.5.2019 16:41 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud