CIA varoittaa Huaweista – Kiinan hallinto tukee yhtiötä

CIA varoittaa Huaweista – Kiinan hallinto tukee yhtiötä
Yhdysvallat teki kaikkensa estääkseen liittolaismaitaan investoimasta Huawein 5G-tukiasemiin. Länsimaissa esitettiin kyllä epäilyjä, mutta lopulta vain harva maa otti Yhdysvaltojen varoituksista vaarin.

CIA on varoittanut Yhdysvaltain kumppanimaita uudelleen Huawei muodostamasta vaarasta, sillä Kiinan hallinto osallistuu sen tietojen mukaan Huawein rahoittamiseen useilla eri tavoilla. Kommunistisen puolueen kansallisen turvallisuuden komissio, Kiinan asevoimat ja jokin kolmas tiedusteluorganisaatio ovat ohjanneet varoja Huawein käyttöön.Huawein mukaan se ei suostu kommentoimaan nimettömien lähteiden esittämiä perättömiä väitteitä.

Sekä ZTE että Huawei ovat olleet Yhdysvaltojen hallinnon tarkan seurannan ja painostuksen alla jo muutaman vuoden ajan. Molempia yhtiöitä on syytetty Iranin vastaisten pakotteiden kiertämisestä. Yhdysvaltoja huolettaa myös Kiinan taloudellisen ja teknologisen vaikutusvallan lisääntyminen länsimaissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. huhtikuuta, 2019 10:30
Tägit
Huawei CIA Yhdysvallat Kiina
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • kane_k

  onhan tuo ihan ymmärrettävää että cia haluaa pitää vakoilubisneksen itsellään

  22.4.2019 11:36 #1

 • avthein

  Paljonkohan Huaweistä on löytynyt niitä takaportteja tai "tietoturva-aukoiksi" naamioituja takaportteja?
  Entäpä ne USA:n tuotteiden "tietoturva-aukot" jotka eivät lopu edes vuosikymmenien paikkailuillakaan?

  CIA pitäkööt pahanhajuiset mölynsä mahoissaan kun tökerö valehtelu haisee ja todella kauas.

  Pakko siirtyä käyttämään kiinalaisia tuotteita jos heillä todellakin on tietoturva oikeasti PALJON paremmin hallussa kuin esim. USA:lla.

  "Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

  22.4.2019 19:25 #2

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k: onhan tuo ihan ymmärrettävää että cia haluaa pitää vakoilubisneksen itsellään Ai? Rakentaako CIA myös 5G verkkoja?

  26.4.2019 19:12 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud