Hakkerit pääsivät käsiksi Outlook-sähköpostiviesteihin

Hakkerit pääsivät käsiksi Outlook-sähköpostiviesteihin
Hakkeriryhmä onnistui pääsemään Microsoftin sähköpostipalveluiden sisälle, mikä mahdollisti heille Outlook-, MSN- ja Hotmail-sähköpostien käyttäjien viestiliikenteen seuraamisen. Asiasta uutisoineen Motherboardin mukaan Microsoft havahtui tapaukseen maaliskuun lopulla.

Oikeudet sähköpostiliikenteen seuraamiseen hakkeriryhmä hankki murtautumalla Microsoftin asiakaspalvelutyöntekijän tilille. Hakkerit pystyivät tämän oikeuksien avulla seuraamaan Microsoftin asiakkaiden viestiliikennettä ainakin tunnistetietotasolla. Toisin sanoen hakkerit näkivät sähköpostien aiheotsikon sekä kenen kanssa viestittelyä käydään.Motherboardin näkemien todisteiden perusteella hakkerit ovat nähneet myös sähköpostien varsinaisen sisällön. Tämä viittaisi siihen, että hakkerit ovat murtautuneet tavallista asiakaspalvelijaa korkeamman työntekijän tilille.

Tapaus koskettaa vain ilmaissähköpostin käyttäjien. Yritysasiakkaiden sähköposteihin hakkerit eivät ole päässeet käsiksi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 15. huhtikuuta, 2019 9:54
Tägit
tietomurto Outlook.com Microsoft Outlook Microsoft
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy