Facebook yrittää parantaa tapansa – Yksityisyydestä tulossa uusi keihäänkärki

Facebook yrittää parantaa tapansa – Yksityisyydestä tulossa uusi keihäänkärki
Tietosuoja- ja yksityisyysskandaaleissa viime vuosina ryvettynyt Facebook on tehnyt strategiassaan lähes täyskäännöksen. Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin julkaisemassa viestissä vakuutellaan kuinka käyttäjien välinen salattu viestintä on tärkeää ja Facebook haluaa olla edistämässä sitä kaikin tavoin.

Viestissään Zuckerberg lähes julistautuu yksityisyyden lähettilääksi linjaamalla Facebookille uuden periaatteen: Facebook ei aio jatkossa tanssia valtioiden pillien mukaan, mikäli ne vaativat Facebookia luovuttamaan tietoja salatusta viestinnästä. Zuckerbergin mukaan Facebook mieluummin tulee estetyksi maassa kuin toimii valtioiden tietolähteenä. Facebook ei myöskään aio kerätä ihmisistä arkaluontoista tietoa maissa, joissa on heikko yksityisyydensuoja.

Zuckerbergin mukaan yksityisviestit, lyhytaikaiset viestit ja pienet viestiryhmät ovat viestinnän nopeiten kasvavia segmenttejä. Uudella linjauksella Facebook haluaa varmistaa, että se myös hyötyy kasvusta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. maaliskuuta, 2019 10:25
Tägit
Facebook Messenger yksityisyys Instagram WhatsApp Facebook
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • daim0n

  päivän vitsi :D

  8.3.2019 13:00 #1

 • DeNiWar

  Kyllä huomaa että aprillipäivä lähestyy.

  9.3.2019 11:32 #2

© 2019 AfterDawn Oy