Brittiviranomaiset eivät näe Huaweissa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle

Brittiviranomaiset eivät näe Huaweissa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle
Yhdysvallat on yrittänyt ajaa kumppanimaissaan läpi ajatusta Huawei-boikotista. Kiinalaisen matkapuhelinverkkoteknologiaa kehittävän yhtiön on pelätty tarjoavan Kiinan hallinnolle mahdollisuuden salakuunnella länsimaita.

Koska operaattorit ympäri maailman ovat investoimassa 5G-verkkoon, on boikottilistalle ehdotettu erityisesti Huawein 5G-tukiasemia. Huawein sijaan Yhdysvallat on suosittanut länsimaisia operaattoreita ostamaan tukiasemat Ericssonilta tai Nokialta. Norjassa Huawei nähtiin aiheuttavan uhan kansalliselle turvallisuudelle, mutta Britanniassa yhtiötä ei nähdä yhtä vakavana uhkana.Vaikka Kiinan nykyinen lainsäädäntö velvoittaa yhtiöitä tekemään yhteistyötä keskushallinnon kanssa, ei Isossa-Britanniassa pelätä Huaweita. Maan kansallisen kyberturvallisuuskeskuksen näkemyksen mukaan tietoturvaan liittyviä epäilyjä voidaan lieventää siinä määrin, että Huawein tukiasemien käyttö on mahdollista.

Britanniassa EE-operattori on jo kertonut, ettei se aio käyttää Huawein 5G-tukiasemia. Vodafone on vuorostaan laittanut Huawein tukiasemahankinnat paussille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 18. helmikuuta, 2019 18:28
Tägit
verkkovakoilu vakoilu tiedustelu- ja vakoilulaki teollisuusvakoilu tietosuoja Iso-Britannia 5G Nokia Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud