AfterDawn logo

Netistä tulee parempi paikka olla – Firefox hiljentää automaattisesti käynnistyvät videot

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat kenties ärsyttävimpiä asioita nykypäivän Internetissä. Nettiselaimet ovat kuitenkin lähteneet taistoon tätä mediatyyppiä vastaan ja riisuneet ne aseista.

Google otti jo viime vuoden puolella Chromessa käyttöön automaattisesti toistuvien videoiden eston. Google hyödyntää käyttäjän selaushistoriaa yrittäessään päätellä millä sivuilla videoiden ei toivota toistuvan. Firefoxiin on tulossa reilun kuukauden päästä vastaavanlainen ominaisuus, mutta luonteeltaan se on kevyempi: Firefox ainoastaan hiljentää käynnistyvät videot, mikäli käyttäjä ei ole osoittanut aktiivisuutta sivustolla (esimerkiksi hiiren tai näppäimistön painalluksia).

Firefoxissa siis videoiden latautumista ei estetä, mutta ne pysyvät joka tapauksessa hiljaa. Ominaisuus löytyy Firefoxin versiosta numero 66, joka julkaistaan 19. maaliskuuta.

Käyttäjät voivat Firefoxin toteutuksessa manuaalisesti mahdollistaa automaattisen toiston haluamillaan verkkosivustoilla, kuten YouTubessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT