AfterDawn logo

Yhä useampi katsoo Netflixiä – Yhtiö kokee Fortniten suurempana uhkana kuin HBO:n

Jami Virtanen Jami Virtanen

Netflix kasvatti tilaajamääriään 33% vuonna 2018 verrattuna edellisvuoteen selviää yhtiön julkaisemasta osavuosiraportista.

Netflix ylitti ja alitti odotuksia vuoden 2018 viimeisellä vuosineljänneksellä. Netflixin alkuperäissarjojen ja -elokuvien, kuten 80 miljoonaa katsojaa keränneen Bird Boxin, ansiosta palvelu sai viimeisellä neljänneksellä 8,8 miljoonaa uutta tilaajaa. Se on 1,2 miljoonaa enemmän kuin yhtiö itse ennusti. Koko 2018 vuoden aikana Netflix sai 29 miljoonaa uutta tilaajaa, joka on 33% enemmän kuin vuonna 2017.

Myös yhtiön EPS (earnings per share) ylitti analyytikkojen odotukset olemalla 0,3 dollaria 0,24 dollarin sijaan. Liikevaihto jäi kuitenkin odotetusta (4,21 mrd). Se oli viimeisellä neljänneksellä 4,19 miljardia.

Huolimatta monista kilpailevista striimauspalveluista, Netflix kokee sen pahimpina kilpailijoina videopelit, kuten Fortniten:

- "Kilpailemme (ja häviämme) Fortniten kanssa enemmän kuin HBO:n. Emme keskity Disney+:saan tai Amazoniin, vaan siihen kuinka parannamme palvelumme käyttökokemusta käyttäjillemme" raportissa sanotaan.


Lisäksi raportissa mainitaan Youtube yhtenä suurimmista kilpailijoista. Googlen palvelun ollessa lokakuussa kaatuneena näkyi se Netflixin tilastoissa piikkeinä kirjautumismäärissä.

Äskettäin Netflix ilmoitti myös nostavansa palvelunsa hintoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT