Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia

Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia
Syyskuussa Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin, jonka on pelätty tuovan mukanaan sisällöntuottajille maksettavan linkkiveron ja lisäävän palveluntarjoajien vastuuta käyttäjien tuottamasta sisällöstä.

Unionin kansalaiset ovat olleet direktiiviä vastaan, kuten ovat myös olleet yhdysvaltalaiset IT-jätitkin. Google testaa parhaillaan millaisia vaikutuksia direktiivillä voisi olla sen hakukoneeseen. Yhtiö on jakanut ruutukaappauksia Search Engine Landille hakukoneesta, jollaiselta se voi näyttää direktiivin tultua voimaan.Googlen näkemyksen mukaan hakukoneen käyttöliittymä muuttuu hyvin pelkistetyksi – melkein kuin verkkoyhteys ei toimisi kunnolla lainkaan. Hakukone ei lataa EU-kansalaisten nähtäville lainkaan esikatseltavia otteita linkin takana olevasta sisällöistä, koska Google voisi joutua maksamaan sisällöstä. Videohakutuloksissa ei näy lainkaan thumbnail-kuvia ja linkkien alla ei ole lainkaan otteita hakuun liittyvistä lauseista.

Käyttäjän täytyy siis pelkän otsikon perusteella päätellä onko linkki klikkaamisen arvoinen vai ei.

Voi olla, ettei tulevaisuus ole niin blanco kuin ruutukaappauksista voisi päätellä. Google voisi esimerkiksi pyytää sivustoilta lupaa käyttää näytteitä hakutuloksissa ilman korvausta, jolloin ehtoihin suostuvat sivustot voisivat saada hyötyä hakutuloksissa verrattuna rahaa näytteistä vaativiin sivustoihin.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 18. tammikuuta, 2019 9:27
Tägit
Artikla 13 Artikla 11 EU-parlamentti Euroopan komissio Euroopan Unioni EU Tekijänoikeusdirektiivi Google
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • yamaneko

  EUvostoliitto on hieno asia.


  18.1.2019 11:08 #1

 • greedyjama

  Missä eu, siellä ongelma

  18.1.2019 21:42 #2

 • Duuhannes

  Jos tämä on teidän mielestä ongelma, niin silloin EU on hieno paikka elää! Ehkä voisitte tutkia vaikka Googlesta, millaiset ongelmat todella häiritsevät elämänlaatua. Kuten esim. Somaliassa naiset tapetaan ja/tai raiskataan veden haku reissulla. Teidän ongelma on, että ette ehkä näe enää pikkukuvia! :(

  19.1.2019 08:16 #3

 • yamaneko

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Duuhannes: Jos tämä on teidän mielestä ongelma, niin silloin EU on hieno paikka elää! Ehkä voisitte tutkia vaikka Googlesta, millaiset ongelmat todella häiritsevät elämänlaatua. Kuten esim. Somaliassa naiset tapetaan ja/tai raiskataan veden haku reissulla. Teidän ongelma on, että ette ehkä näe enää pikkukuvia! :(
  Tai ehkä sinulla on suhteellisuudentaju hukassa kun tulet tänne vertailemaan täysin eri asioita keskenään. Hölmö.


  19.1.2019 08:54 #4

 • Kirjekyyhky (vahvistamaton)

  Lainaus: Google voisi esimerkiksi pyytää sivustoilta lupaa käyttää näytteitä hakutuloksissa ilman korvausta, jolloin ehtoihin suostuvat sivustot voisivat saada hyötyä hakutuloksissa verrattuna rahaa näytteistä vaativiin sivustoihin. Käytännössä kaikki tulisivat antamaan luvan, koska parempi saada näkyvyys ilmaiseksi kuin kuvitella jonkun maksavan siitä, että että näyttää tiedot. Alkaa mennä Kummeli-touhuksi.

  19.1.2019 09:47 #5

 • rane1958

  Vituks´ menee kaikki mihin EU kajoaa....

  Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
  -Acer Aspire ES1-711-Win10-64bit-Firefox64.0.2=päivittää aina uusimman version...

  28.1.2019 05:43 #6

© 2019 AfterDawn Oy