Kylpytynnyrit ja poreammeet hakkeroitiin - hyökkääjä voi säädellä lämpötilaa, näkee poreammeen sijainnin

Kylpytynnyrit ja poreammeet hakkeroitiin - hyökkääjä voi säädellä lämpötilaa, näkee poreammeen sijainnin
Brittiläinen tietoturvayhtiö on paljastanut turvallisuusriskin "älykkäissä" poreammeissa ja kylpytynnyreissä. Brittiläisen Balboa Water Groupin kalliimman hintaluokan poreammeet sisältävät mahdollisuuden säätää ammeiden veden lämpötilaa ja muita ominaisuuksia älypuhelimen avulla.

Pahaksi onneksi sovellus, jolla ammeita ohjataan, ei sisällä minknäänlaista sisäänkirjautumista - mahdollistaen kelle tahansa pääsyn ohjaamaan poreammeen asetuksia. Poreammeet kertovat myös sovelluksen kautta sijaintsinsa ja sen hetkisen tilansa, eli pahantahtoinen hakkeri voi seurata myös, milloin ja missä poreammetta käytetään.Yhtuön mukaan se oli tietoisesti jättänyt sisäänkirjautumisen pois sovelluksesta, helpottaakseen sovelluksen käyttöä. Nyt yhtiö on ottanut yhteyttä ammeita ostaneisiin kuluttajiin ja aikoo parantaa sovelluksen tietoturvaa.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 27. joulukuuta, 2018 16:49

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Tägit
Nopeat IoT tietoturva tietoturva-aukko
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud