AfterDawn logo

Apple Musicilla ei ole vieläkään verkkosoitinta – Ohjelmistokehittäjä teki sen itse

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple Musiciä voi kuunnella useilla laitteilla ja tuoreimpana lisäyksenä palvelun tuettuihin laitteisiin ovat tulleet Amazonin Echo-kaiuttimet. Tavallisten käyttäjien ulottumattomissa on kuitenkin edelleen web-soitin, jolla voisi kuunnella palvelun musiikkivalikoimaa verkkoselaimen kautta.

Web-soittimen puuttuminen tuskastutti ohjelmistikehittäjä Naveed Golafshania siinä määrin, että hän päätti ottaa härkää sarvista kiinni ja julkaista itse Apple Music -verkkosoittimen. Palveluun kirjaudutaan Apple ID -tunnuksilla ja se sisältää Apple Musicin musiikkikirjaston. Näytön alareunassa on soittimen hallintapainikkeet ja vasemman reunan navigaatiopalkista löytyy haku, selaus-painike ja For You -ehdotussivu.

Palkista löytyy myös lista uusimmista kappaleista ja musiikkia on ryhmitelty artisteittain, albumeittain ja kappaleittain. Tietysti myös soittolistat löytyvät palvelusta.


Applen on huhuttu kehittävän virallista web-soitinta, joka mahdollistaisi kappaleisiin linkittämisen verkkosivuille upotettavien soitinlaatikoiden muodossa. Toistaiseksi tältä rintamalta ei ole kuulunut uutisia.

Suosittelemme pohtimaan kahteen kertaan ennen kuin kirjaudut Apple ID -tunnuksilla kolmannen osapuolen epävirallisiin verkkopalveluihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT