Microsoft aikoo hylätä Edge-nettiselaimen

Microsoft aikoo hylätä Edge-nettiselaimen
Vuonna 2015 Microsoft teki rohkean päätöksen korvaamalla vanhentuneen Internet Explorerin täysin uudella Microsoft Edge -verkkoselaimella. Uusi selain oli ulkonäköä ja taustalla olevaa tekniikkaa myöden päivitetty. Edgen taival näyttää kuitenkin jäävän lyhyeksi, sillä The Vergen tietojen mukaan Microsoft kehittää jo uutta selainta.

Koodinimellä Anaheim tunnettu selain perustuu ehkä yllättäen Googlen Chromenkin taustalla olevaan Chromium-projektiin. The Vergen mukaan suurin syy hylätä Edge ja sen uusi EdgeHTML-selainmoottori on yksinkertaisesti siinä, että Microsoft ei pysty varaamaan selaimen kehitykseen niin paljoa resursseja, että selain pysyisi kilpailukykyisenä Chromea vastaan.

Microsoftin siirtyminen uuteen selaintekniikkaan helpottaa web-kehittäjien arkea, sillä sen ansiosta web-projektien testaus yksinkertaistuu huomattavasti.

The Vergen mukaan Microsoftin uudesta selaimesta saadaan kuulla uutisia vielä tämän viikon aikana.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. joulukuuta, 2018 12:52
Tägit
Microsoft Edge Google Chrome WebKit Microsoft
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Michelola

  Lainaus: Microsoftin siirtyminen uuteen selaintekniikkaan helpottaa web-kehittäjien arkea, sillä sen ansiosta web-projektien testaus yksinkertaistuu huomattavasti.
  Hehheh juuh ehkä muutaman vuosikymmen päästä. Web-kehittäjäthän joutuu vieläkin ylläpitämään ja testaamaan yhteensopivuutta vähintään IE 8:n kanssa joka on 10 vuotta vanha.

  HIROSHIMA 45
  TSHERNOBYL 86
  WINDOWS 95

  4.12.2018 15:05 #1

 • mituli

  no jaa

  4.12.2018 15:17 #2

 • mjk

  Jo oli aikakin..

  Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

  5.12.2018 07:26 #3

© 2019 AfterDawn Oy