AfterDawn logo

Netflix aikoo kokeilla selkeästi halvempaa kuukausimaksua

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Netflix on laajentumassa voimakkaasti Aasian markkinoille, mutta yhtiön kuukausimaksu on erittäin kova paikallisiin kilpailijoihin verrattuna. Monet Aasian maissa toimivista suoratoistopalveluista toimivat kuten Spotify, eli peruskäyttäjä voi katsella niitä ilmaiseksi mainoksia vastaan. Mutta myös maksulliset kuukausijäsenyydet ovat merkittävästi Netflixin hintatasoa halvempia.

Tämän vuoksi yhtiö aikoo kokeilla ns. halpaversiota tietyillä markkina-alueilla. Halpaversioista olisi karsittuna ominaisuuksia, jotka löytyvät nykyisellään Netflixin halvimmastakin vaithoehdosta. Aiheesta uutisoi Bloomberg.

Yhtiö painottaa, että se ei aio laskea kolmiportaisen hinnoittelumallinsa hintoja millään markkina-alueella. Uusi halpaversio olisi vain uusi, neljäs, hintaporras yhtiön tarjonnassa.

Netflix maksaa Yhdysvalloissa halvimmillaan 7,99 dollaria ja Suomessa 7,99 euroa kuukaudessa. Aasian kilpailijat maksavat tyypillisesti jotain kahden ja viiden dollarin väliltä kuukaudessa.


On tietysti mielenkiintoista pohtia mitä ominaisuuksia Netflix voisi karsia verrattuna nykyiseen halvimpaan tasoonsa. Nyt Suomessa 7,99 euroa maksava palvelu tarjoaa ainoastaan SD-kuvanlaadun ja mahdollisuuden katsella sisältöä yhdellä laitteella kerrallaan. Kallein, nyt 13,99 euroa kuukaudessa maksava taso taas tarjoaa 4K-tarkkuuden (materiaaleihin, jotka sitä tukevat) sekä mahdollisuuden katsella sisältöä neljällä laitteella yhtä aikaa.

3 KOMMENTTIA

Olli-vaari1/3

En ole kone tai robotti.

digtic2/3

Lisänä mainokset ja pelkkä kännykkä tuki?

Nikotiko3/3

Kaikissa näissä olemassa olevissa hintaluokissa pystyy lataamaan ohjelmat katsottavaksi offline tilassa. Veikkaan, että tätä ominaisuutta ei tule ainakaan tuohon halvempaan sitten.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT