Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja

Suomen HD-siirtymä viivästyy – DNA ei halua maksaa kuluttajille uusia antenneja
Suomalaiset televisioalan toimijat sopivat vuonna 2016, että maanpäällisessä jakelussa peruslaatuiset lähetykset päättyvät ja kanavat siirtyvät kokonaan HD-aikaan. Ylen hallintoneuvosto vahvisti huhtikuussa 2016 noudattavansa aikataulua. Ihmisiä on patisteltu päivittämään digibokseja ja televisioita, sillä teknologian muutoksen myötä monet vanhat vastaanottimet lakkaavat toimimasta.

Siirtymässä on sattunut uusi käänne, joka todennäköisesti jatkaa siirtymäkautta aiottua pidemmälle. Omaa antennitelevisioverkkoa ylläpitävä DNA on nimittäin valittanut Ylen tv-ohjelmien jakelua koskevasta tarjouspyynnöstä markkinaoikeuteen.
– Markkinaoikeus käsittelee asiaa noin vuoden verran, joten siirtyminen HD-tekniikkaan siirtyy ainakin vuodella eteenpäin keväästä 2020. Ensi vuonna tähän aikaan tiedämme tarkemmin, milloin siirtymä voidaan tehdä, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Kiistassa on kyse kuluttajille aiheutuvien kustannusten vastuista. DNA:n mielestä se ei ole velvollinen kustantamaan uuden tekniikan vaatimia antenneja kotitalouksiin ja vapaa-ajan asuntoihin. Ylen mielestä taas on kohtuutonta, että kuluttajat joutuisivat kustantamaan myös antennit, sillä moni joutuu HD-siirtymän lisäksi ostamaan myös uuden digiboksin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 24. lokakuuta, 2018 18:58
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
DNA TV DNA Yle-vero YLE HD YLE Areena YLE
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • DeNiWar

  Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois, perusteena että ne ovat hyödyttömiä ja aiheuttavat vain turhia kustannuksia koska DIGI toimii ainoastaan UHF alueella ja tarvitsee uudet hienot ja kalliit DIGI-antennit...

  Ne jotka eivät tuohon markkinavoimien paskapuheeseen uskoneet vaan säilyttivät vanhat uskolliset VHF antenninsa, saavat jo nauttia HD kanavista ilman kalliita antennihankintoja ja asennustöitä koska DIGI kanaville tarvittavat antennit ovat olleet kokoajan paikoillaan ammoisista ajoista.
  Talon katolla seisoo talon alkuperäiset antennit 80-luvulta ja jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.

  25.10.2018 08:51 #1

 • digtic

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar: Aikoinaan poistatettiin pikavauhtia ja oikein valtion ajamana hankkeena taloista VHF antennit pois,
  ....
  jokainen tänäpänä näkyvä DIGI kanava näkyy moitteetta, myös nuo uudet hienot antenniverkon HD kanavat eikä ole tarvinnut tehdä yhtään mitään antenniasennuksia.
  Sen verran lisäisin että paikasta riippuen tuon VHF antennin voi joutua suuntaamaan uudelleen.

  25.10.2018 16:23 #2

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud