AfterDawn logo

Kiina vakoilee teknologiayhtiöitä? Piilottaa salaisen piirin emolevyihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Kiinan teollisuusvakoilu ulottuu luultuakin syvemmälle, uutisoi Bloomberg. Uutistoimiston mukaan Kiinan hallinto olisi lisännyt salaa ainakin kalifornialaisen Super Micro Computerin palvelinemolevyihin pienen vakoilupiirin, minkä turvin viranomaiset olisivat saaneet ensikäden tietoa yhdysvaltalaisten IT-jättien toiminnasta. Kohteena on ollut lähes 30 yhdysvaltalaista yhtiötä.

Suurten teknologiajättien palvelinkeskuksiin toimitettaviin emolevyihin piilotetut vakoilupiirit lisättiin tuotantovaiheessa. Kiinan asevoimat ovat voineet painostaa suuria emolevyvalmistajia lisäämään Super Micro Computerin emolevyihin tällaisen piirin. Asiaa on tutkittu kulisseissa vuodesta 2015 lähtien.

Bloombergin mukaan vakoilun kohteina ovat olleet ainakin Apple ja Amazon, mutta molemmat yhtiöt ovat kiistäneet tiedot. Super Micro Computerin kommentin mukaan yhtiö ei ole tietoinen mistään tutkinnasta, joissa käsiteltäisiin sen tuotteista löytyneitä vakoilupiirejä. Yhdysvaltain hallinnostakaan ei suostuta kommentoimaan asiaa.


Bloombergin julkaiseman jatkojutun mukaan Kiinan vakoiluhanke ei olisi jäänyt pelkän vakoilupiirin varaan, vaan Super Micro Computerin tietojärjestelmiin tehdyn murron seurauksena firmware-päivityksiin piilotettiin vuonna 2015 haittakoodia, minkä ansiosta Kiina saattoi vakoilla päivitettyjen järjestelmien tietoliikennettä.

3 KOMMENTTIA

avthein1/3

Kömpelöä vakoilua Kiinalta, jos pitää paikkansa.

USA:ssa sama homma hoidetaan piilottamalla salaisia toimintoja itse mikropiirien sisään ja sitä onkin paljon vaikeampaa havaita.

DeNiWar2/3

Mikä sitten lienee totuus moisista siruista kun USA:n hallinto ja NSA kiistää sellaisten olemassaolon ja koko vakoilun tapahtumisen.

Mutta on se vain tyhmää laittaa jotaklin ylimääräistä komponenttia laitteeseen jonka voi helposti löytää ihan laitepiirustuksia vertaamalla. Tekisivät kiinassakin kuten USA:ssakin tehdään että vakoiluominaisuudet ovat mikropiireissä sisäänrakennettuna.

rane19583/3

En edes yllättynyt, odotin vaan milloin joku hoksaa ja julkaisee....

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT