AfterDawn logo

Microsoft epätoivoisena – Windows 10 varoittaa Chromen ja Firefoxin asentamisesta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Selainsota on voimissaan, vaikka dominointisuhteet ovatkin kääntyneet päälaelleen vuosien saatossa. Microsoft hallitsi verkkoselaamista pitkään Internet Explorerilla, mutta Chrome on pyyhältänyt jo ykköseksi. Valta-aseman menetys kismittää tietysti Microsoftia, minkä takia yhtiö näyttää tarttuvan epätoivoisiin oljenkorsiin.

Windows 10:n Insider-testaajat ovat nimittäin kertoneet käyttöjärjestelmän uusimpien testiversioiden varoittavan käyttäjää Chromen tai Firefoxin asentamisesta. Ilmoituksessa kerrotaan, että tietokoneelta löytyy jo Microsoft Edge -nettiselain, joten kolmannen osapuolen selaimen asentaminen on tarpeetonta. Edgeä kehutaan turvallisemmaksi ja nopeammaksi kuin kilpailijat.

Käyttäjälle tarjotaan kaksi vaihtoehtoa: Microsoft Edgen avaaminen tai uuden selaimen asennuksen jatkaminen. Ruudun alareunasta löytyy linkki valikkoon, josta voi kytkeä ilmoitukset pois päältä.


Jää nähtäväksi aikooko Microsoft viedä ilmoitusikkunan aina valmiiseen versioon saakka. Uusi Windows 10 -versio julkaistaan lokakuussa.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT