Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää

Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa lasien tarvitseman datan ja virran siirron yhtä kaapelia pitkin.

VirtualLink-yhteenliittymään kuuluvat kaikki alan keskeiset toimijat, muiden muassa AMD, NVIDIA, Oculus, Valve ja Microsoft, joten oletettavasti tuloksiakin tällä saralla nähdään nopealla aikataululla. Alternate Mode for USB Type-C -tilaan perustuvan VirtualLinkin avulla voidaan siirtää 27 watin edestä tehoa sekä näytön että sensoreiden (esimerkiksi kamerat) tarvitsemaa dataa.Nykyisin monissa VR-laseissa saattaa olla useita USB- ja HDMI-johtoja, mikä heikentää käyttömukavuutta, mutta sen lisäksi usean kaapelin vaatimus voi estää käytön joillakin tietokoneilla kokonaan (esimerkiksi ultrabookit, joissa liittimien määrä on alhainen).

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 18. heinäkuuta, 2018 6:30
Tägit
NVIDIA AMD Microsoft Valve VR Valve Oculus VR Oculus Rift virtuaalilasit virtuaalitodellisuus VirtualLink
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • karijaloviina

  Aika sama onko laitteessa yksi lopusta haarautuva johto (Rift) vai vain yksi johto.

  Toki siinä sen yhden portin säästää. Viven johtohässäkkään taas mikä tahansa on edistysaskel.

  19.7.2018 10:43 #1

 • Mikki65

  Täysin turhia humputuksia moiset virtuaalilasit.

  20.7.2018 00:51 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud