AfterDawn logo

Ratkaiseva äänestys tänään -- Vapaan Internetin kohtalo ratkeaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Italian-, espanjan ja puolankieliset Wikipedia-sivustot ovat päättäneet alkaa protestoimaan aktiivisesti EU:ssa käsiteltävää kiistanalaista tekijänoikeusreformia vastaan. Edellä mainittujen sivustojen osalta se tarkoittaa sitä, että Wikipedia-sivujen sijaan käyttäjän eteen aukeaa info-teksti asiaan liittyen.

Tekijänoikeusreformin vastustus kulminoituu oikeastaan kahteen artiklaan, joiden on koettu vaikeuttavan verkkosivustojen toimintaa olennaisella tavalla. Niiden noudattaminen vaatisi sellaisia valvontatyökaluja, joita useimmilla sivustoilla ei voida nykyisin ottaa käyttöön.

Esimerkiksi artikla 13:n nähdään käytännössä kieltävän meemit, parodiat ja erilaiset remix-sisällöt. Verkkosivustoja vaaditaan vastuuseen käyttäjien tuottamasta ja levittämästä sisällöstä. Sivustojen pitäisi ottaa käyttöön tehokkaat filtterit, mikäli ne haluaisivat välttää seuraamukset laittoman sisällön jakamisesta. Tällaisia resursseja ei useimmilla pienillä sivustoilla ole.


Artikla 11:n on tulkittu olevan käytännössä linkkivero, jossa erilaiset uutisaggregaattipalvelut (esimerkiksi suomalainen HIGH.FI) joutuisi pulittamaan uutispalveluille esittämistään linkeistä.

Ratkaiseva äänestys Euroopan parlamentissa pidetään tänään.

1 KOMMENTTI

onziro1/1

MITÄ VITTUA?!!!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT