AfterDawn logo

Huikea video – Tekoäly muuttaa tavalliset videot Super Slo-Mo -pätkiksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tekoälyn mahdollisuudet jaksavat ällistyttää päivittäin ja niin se tekee tänäänkin. Nvidian tutkijat ovat nimittäin kehittäneet tekoälypohjaisen sovelluksen, joka kykenee muuntamaan tavallisen 30 FPS:n videon 240 FPS:n hidastevideoksi.

Käytännössä siis Nvidian ratkaisussa videokuvaa hidastetaan keinotekoisesti laskemalla siihen lähdeaineiston pohjalta uusia kuvia. Videon kohteet näyttävät liikkuvan hidastetusti ja aidon tuntuisesti. Käytännössä ratkaisu määrittää videokuvan liikkeet kahden ruudun välillä ja laskee sen pohjalta näiden väliin uusia ruutuja.

Yksi sovelluskohde voisi olla älypuhelimen kameraohjelmisto, jolla jo kuvatun videon voisi muuntaa jälkikäteen Slo-Mo-videoksi. Jää nähtäväksi millaisella aikataululla Nvidia pystyy muuttamaan tutkimustuloksensa kaupalliseksi tuotteeksi.

1 KOMMENTTI

Yanne1/1

Frame interpolation ei ole tekniikkana mikään uusi asia, ja hyvin mahdollisesti lukijan olohuoneesta löytyy esimerkiksi televisio, joka tukee tällaista tekniikkaa.

Mutta ehkäpä Nvidia on sitten kehittänyt tekniikkaa eteenpäin, mutta ei tämä silti aitoa slow-motionia korvaa eikä vastaa, vaan väistämättä kuvaan tulee artifakteja, kuten esimerkkivideostakin on nähtävissä (tarkkailkaa esimerkiksi jääkiekkoilijan oikeaa luistinta). Lähdemateriaalin ollessa sopivaa voi jälki olla silti ihan vakuuttavaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT