Valve nosti kädet pystyyn -- Steamin sisältöjä ei enää rajoiteta

Valve nosti kädet pystyyn -- Steamin sisältöjä ei enää rajoiteta
Keväällä Valve joutui pienoisen kohun silmään kun se uhkasi poistaa Steam Storesta alastomuutta sisältäviä pelejä käyttöehtojen vastaisina. Mylläkän myötä Valve alkoi pohtia tarkemmin omaa suhtautumistaan Steamissä tarjottaviin sisältöihin ja se johdatti lopulta käyttöehtojen uusimiseen.

Valven mukaan se aikoo hyväksyä Steam Storessa kaikki sisällöt, jotka eivät ole laittomia tai "selkeästi trollaushakuisia". Käytännössä Valve siis aikoo laittaa Steam Storen moderoinnin minimiin ja antaa kaikkien kukkien kukkia.
Vapaus on varmasti joidenkin mielestä pelkästään hyvästä, mutta joitain voi ärsyttää epämieluisiksi koettujen sisältöjen näkeminen. Valve aikoo julkaista käyttöehtouudistuksen kylkiäisenä suodattimen, jonka avulla voi kääriytyä tiukasti omaan kuplaan varmistamalla, ettei näe sisältöehdotuksissa epämielyttävää tarjontaa.

Valve kehottaa kehittäjiä raportoimaan mikäli heidän sisällöt voivat olla jollain tapaa kiistanalaisia. Vastineeksi kehittäjät voivat välttyä kiistojen tai riitojen kohteeksi joutumisen.

Toistaiseksi Steam Store tulee jatkamaan nykyisellään. Kun uudistukseen tarvittavat työkalut ovat valmiit, aikoo Valve muuttaa myös käyttöehdot.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. kesäkuuta, 2018 7:50
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
Digitaalinen jakelu Steam Valve
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud