AfterDawn logo

Facebook lykkää uutuustuotteen paljastusta – Nyt on ehkä väärä hetki

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Facebookin ympärillä vellova yksityisyydensuojaskandaali on jo vaikuttanut yhtiön lähiajan tuotejulkaisuihin. Yhteisöpalvelun piti nimittäin paljastaa toukokuussa F8-kehittäjätapahtumassa uusi älykaiutin, mutta julkistusta on lykätty ainakin syksyyn asti.

Bloombergin raportoimien tietojen mukaan Facebook haluaa varmistaa, ettei laitteen tavasta kerätä ja käsitellä tietoa synny turhia epäilyksiä, jotka voisivat pilata lanseerauksen tyystin. Facebookin alkuperäisenä suunnitelmana oli aloittaa kaiuttimen myynti vasta syksyllä, mutta yhtiö toivoi voivansa esitellä sitä kehittäjille jo etukäteen, jotta nämä voisivat luoda hyöydyllisiä palveluita sen ympärille.

Kaiuttimen avulla voisi suorittaa käteviä puhekäskyjä, kuten Amazonin Echolla, Google Homella tai Apple HomePodilla. Tämän lisäksi kaiuttimessa on kamera, joka mahdollistaa videopuheluiden käymisen.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

...ja samalla se kuuntelee kaiken mitä asunnossa tapahtuu ja ottaa kamerallaan kuvia tilanteista, vähintään silloin kun kuulee mainittavan jonkin facebookin kanssa yhteistyössä olevan mainostajan tuotteeseen tai palveluun soveltuvan sanan ja lähettää tiedot mainostajalle joka näkee millaisessa tilanteessa käyttäjä tai käyttäjän kaveri sanan mainitsi ja kuinka ihmiset olivat sijoittuneina jotta voidaan tehokkaasti kohdistaa mainontaa esimerkiksi tuotteen lisäksi huonekalun markkinointiin joka mahdollisesti sopisi käyttäjän tilanteeseen.

Tottakai sosialisuutta ja yhteisöllisyyttä unohtamatta se tarkkailee ketkä käyttäjän luona useimmiten vierailevat ja tarjoaa käyttäjän kontaktilistalla oleville ehdotuksia että sinäkin voisit vierailla tämän luona ja syöttää käyttäjälle kaveriehdotuksia ihmisistä jotka sopivat aiempien vierailijoiden profiiliin...

Mikki652/2

Niinpä. Kuka hullu tuollaisen laitteen itselleen ostaa?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT