AfterDawn logo

Netflixin elokuvat kiellettiin Cannesista – Festivaaleihin pääsee vain yhdellä ehdolla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Cannesin elokuvafestivaalit pidetään toukokuun puolivälin paikkeilla ja elokuvapiireissä jännitetään jo ehdokasasetteluita sekä Palme d'Or -pystin voittajia. Netflixin tuottamia elokuvia festivaaleilla ei kuitenkaan nähdä.

Festivaalien taiteellisen johtajan Thierry Fremaux'n mukaan Netflixin elokuvat eivät tule pääsemään festivaaleille, koska suoratoistopalvelu ei suostu esittämään tuotantojaan elokuvateattereissa. Ranskassa elokuvateatterikulttuuri on arvossa arvaamattomassa, minkä takia vanhoja esitysmedioita suositaan festivaalien ehdokasvalinnoissakin.

Viime vuonna Netflixissä esitetyt The Meyerowitz Stories- ja Okja-elokuvat hyväksyttiin Cannesiin, mikä herätti paljon närää elokuvapiireissä. Erityisesti Ranskan elokuvateollisuus ärsyyntyi ehdokkuuksista. Fremaux'n mukaan viime vuonna linjaan tehtiin poikkeus, koska festivaaleja haluttiin uudistaa ja Netflixiä haluttiin kannustaa siirtymään teatterijakeluun. Se ei kuitenkaan onnistunut ja Cannesissakin siirryttiin perinteisiin.

1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Viime vuonna Netflix yritti saada väliaikaisen luvan esittää Ranskassa kahta elokuvaa viikon ajan elokuvateattereissa (täyttääkseen Cannesin vaatiman ehdon elokuvateatteri esitykseen liittyen). Tämä ei tuottanut tulosta Ranskan tiukkojen määräyksien vuoksi.

Jää nähtäväksi miten nykyiset ja tulevat suuret julkaisualustat (Netflix, Amazon, Apple) tulevat muuttamaan Cannesin ehtoja tulevaisuudessa.

Nyt tunnetut termit TV-elokuva ja DTV ovat hieman harhaanjohtavat nimikkeet näille uusien jakelualustojen elokuville. Heidän elokuvat voivat olla budjetin puolesta yhtä suuria kuin elokuvateatterissa esiteltävienkin elokuvien.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT