AfterDawn logo

Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti nimenomaisesti lennokkikuvaukseen, mutta se on nyt ottamassa askeleita kohti ammattimaisempia yrityssovelluksia Skycatchin kanssa solmitun yhteistyön myötä.

DJI ja Skycatch ovat saaneet japanilaiselta maanrakennusyhtiö Komatsulta mittavan 1000 lennokkia käsittävän tilauksen. DJI kokoonpanee lennokit, joihin sisällytetään Skycatchin kehittämää kaukokartoitusteknologiaa. Lennokkien avulla Komatsu on luomassa älykästä kaukokartoituslaivuetta, joiden avulla voidaan nopeasti luoda isoista rakennushankkeista kolmiulotteisia malleja, joiden avulla voidaan vuorostaan ohjata rakentamista alueella.

Tietoa saatetaan jopa hyödyntää rakennusalueen koneiden ohjaamisessa. Toimitettavat Skycatch Explore1 -lennokit perustuvat DJI:n Matrice 100 -kopteriin. Lennokin tuottaman paikkatiedon luvataan olevan tarkkuudeltaan jopa viiden senttimetrin luokkaa. Lennokkien mukana toimitetaan Edge1-niminen tukiasema, jossa hoidetaan lennokkien tuottaman raakadatan käsittely.

1 KOMMENTTI

pentsu1/1

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uutinen:

"Tietoa saatetaan jopa hyödyntää rakennusalueen koneiden ohjaamisessa."

Jos Komatsu on tässä mukana niin pitäisin yllätyksenä jollei näin olisi. Komatsu käsittääkseni valmistaa maanrakennuskoneita eikä ole maanrakennusyhtiö.

Muuten täytyy todeta että kehitys kehittyy...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT