AfterDawn logo

Netflix Hack Day lähetti Star Trekiä avaruuteen

Matti Robinson Matti Robinson

Avaruudesta on tullut viimeisen muutaman vuoden aikana valtaisan suosittu kohde teknologiasta keskustellessa. Todennäköisesti tämä on pitkälti Elon Muskin ja SpaceX:n ansiota, mutta muillakin on varmasti ollut osansa.

Aivan hiljattain muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehdotti maahan uutta Space Force -nimistä puolustusosastoa. Hieman kevyempää uutisointia avaruudesta kuultiin eilen puolestaan Netflixin suunnalta.

Netflix on laajentunut maapallolla jo liki joka kolkkaan, ja käytännössä ainoastaan Kiina on jäänyt toistaiseksi suoratoistopalvelun ulottumattomiin. Nyt Netflixiä on katsottu jo ensimmäistä kertaa maapallon ulkopuolelta, joka lienee harmittaa vielä enemmän kiinalaisia television ja elokuvien ystäviä.

Netflixin järjestämässä hakkeripäivässä yksi tiimi onnistui lähettämään iPhonen GoPro-kameralla varustettuna avaruuteen, jossa laitteessa toistettiin Star Trekiä, mitäpä muutakaan.

Sääpallolla aina noin 35 000 metriin asti kivunnut eristetty laatikko sisälsi itse iPhonen (muutaman vuoden vanha malli?), GoPro-kameran, antureita mm. lämpötilan mittaukseen ja paikannukseen sekä lämmittimen, jotta iPhone, joka tunnetusti ei pidä kylmästä, pysyisi päällä. Muun muassa NASAn mukaan tosin stratosfääri ei ole vielä virallisesti avaruutta.


Lisää Netflix Hack Daystä ja muista hakkerointiprojekteista löytyy tietoa Netflixin virallisesta tekniikkablogista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT