VLC-soitin päivittyi, mukana vihdoin odotetuin ominaisuus: Chromecast

VLC-soitin päivittyi, mukana vihdoin odotetuin ominaisuus: Chromecast
VLC, eli VideoLAN Client, on juuri päivittynyt uuteen versioon. VideoLAN on julkaissut suosituin mediasoittimen 3.0-version, joka tuo mukanaan melkoisen olennaisia uudistuksia ja päivityksiä.

Versio on saatavilla kaikilla VLC:n tukemilla alustoilla niin mobiilisti kuin työpöytäkoneillakin ja tarjoaa mm. HDR-videotuen ja laitteistoa käyttävän koodauksen. Tärkeimpänä uutena ominaisuutena voidaan kuitenkin pitää Chromecastin tukea.

Yksi ehdottomasti sovelluksen toivotuimmista ominaisuuksista on vihdoin tuotu huippusuosittuun toistimeen, joka tarkoittaa, että jatkossa monimuotoiset videotiedostot saa helposti paitsi toistettua, niin myös lähetettyä ulkoiselle televisiolle tai muulle näytölaitteelle, johon on kiinnitetty Googlen Chromecast-laite.

Valitettavasti Chromecast-tuki on rajattu 3.0-versiota pienemmälle käyttäjäkunnalle. Vaikka 3.0 on saatavilla mm. Androidille, Chrome OS:lle, Android TV:lle, Linuxille, macOS:lle, iOS:lle, Apple TV:lle ja Windowsille, niin vain kahdella ensimmäisellä pystyy käyttämään Cast-ominaisuutta.

Tässä vaiheessa Chromecast-tuki onkin beetaominaisuus, jonka toimivuudesta ei ole täyttä taetta. Ehkäpä versiossa 3.5 näemme ominaisuuden vihdoin myös muilla alustoilla.

VLC on tehnyt paljon työtä sen eteen, että yksi versio toimii joka laitteella (joskin ominaisuuseroja voi olla, kuten mainittua), ja tämä tarkoittaa helpompaa urakkaa tulevien päivitysten kohdalla.

VLC:n uudet työpöytäversiot löydät täältä:

VLC Windowsille (32-bit)
VLC Windowsille (64-bit)


Mobiililaitteisiin sovelluksen saa sovelluskaupasta. Mikäli haluat lukea lisää päivityksestä, siitä kerrotaan enemmän yhtiön sivuilla.


Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 10. helmikuuta, 2018 18:11

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Tägit
tietokoneohjelmat ilmaisohjelma VLC Chromecast Nopeat
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • OneMember

  Jostain syystä VLC:n automaattinen päivittäjä ei näytä löytävän mitään 2.4 versiota uudempaa, joten itse sain tämän 3.0 x64-version käymällä yhtön FTP-palvelimilla: http://download.videolan.org/pub/videolan/vlc/3.0.0/

  10.2.2018 19:45 #1

 • Korjaus

  Chromecast-tuki löytyy ainakin Mac-versiosta valitsemalla ylävalikosta Playback > Renderer. Oma Chromecast näkyy siellä kohteena.

  10.2.2018 20:32 #2

 • Näppishemmo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Korjaus: Chromecast-tuki löytyy ainakin Mac-versiosta valitsemalla ylävalikosta Playback > Renderer. Oma Chromecast näkyy siellä kohteena.
  Samoin Windows versiosta löytyy samasta kohtaa.

  11.2.2018 08:39 #3

 • asda

  ei kannata ainakaan vielä käyttää 3.0 versiota, ei enään mm. osaa toistaa rarreista videota.

  11.2.2018 18:46 #4

 • Näppishemmo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asda: ei kannata ainakaan vielä käyttää 3.0 versiota, ei enään mm. osaa toistaa rarreista videota. Harvoinpa tuollaista ominaisuutta tarvitaan. Jengi katselee yleensä videoita ihan videotiedostoista.

  12.2.2018 05:54 #5

 • GanksTa

  Index of buildia ku kahtoo ni on tosta jo 4.0 versiokin vireillä (Nightly builds).

  12.2.2018 09:45 #6

© 2019 AfterDawn Oy