Microsoftille napsahti massiiviset verot maksettavaksi – Veti vahvan tuloksen negatiiviseksi

Microsoftille napsahti massiiviset verot maksettavaksi – Veti vahvan tuloksen negatiiviseksi
Microsoft takoi viime vuoden lopulla erittäin vahvan tuloksen, mutta sitä varjosti vain yksi ylimääräinen "kuluerä": Ohjelmistojätti päätti tuoda ulkomailla maanneet Yhdysvaltoihin, minkä seurauksena yhtiölle kertyi lähes 14 miljardin dollarin ylimääräiset verot maksettavaksi.

Microsoft monien muiden jättimäisten yritysten tavoin makuuttanut ulkomailla tehtyjä voittoja ulkomailla välttääkseen Yhdysvaltojen suhteellisen kovan verokäsittelyn. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uudisti kuitenkin maan verotusta niin, että ulkomailla olevien voittojen tuominen kotimaisille tileille on tullut houkuttelevaksi. Näin toimi Microsoftin ohella myös Apple.Viime vuoden lopulla Microsoftin liikevaihto oli 28,9 miljardia dollaria, josta yhtiölle jäi operatiivista voittoa 8,7 miljardia dollaria. Loka-joulukuun tulos oli kuitenkin vahvasti tappiollinen edellä mainitun veroerän takia. Vahvimmassa tuloskunnossa oli Microsoftin Office-palvelut ja "älykkäät pilvipalvelut", joka kasvoi peräti 15 prosenttia. Office 365:n myynti kasvoi peräti 41 prosentilla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 1. helmikuuta, 2018 9:59
Tägit
Windows 10 S Windows 10 Cloud Windows 10 Microsoft Microsoft Office 365 Microsoft Office
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • etrade

  Erikoinen otsikko.

  Vasemmisto liberaaleja ottaa rankasti aivoon, kun Trumpin politiikka tuo mielettömän määrän verotuloja USA:lle, sekä järkyttävän määrän varoja yritysten aktiiviseen käyttöön.

  (Ei kiitos mitään itkupotku raivareita, kuinka "minä olen saanut elää vapaassa maassa", ja muuta lapsellista lässytystä, kuten Applen vastaavassa uutis kommenteissa)

  1.2.2018 10:55 #1

 • jartar

  Ihmettelen miksi tietyt suomalaiset niin paljon fanittaa Trumpia? Hän on tehnyt kaikkensa, että rikkailla menisi mahdollisimman hyvin ja köyhillä ja duunareille mahdollisimman huonosti. Samat rahat ne on olleet Microsoftilla tähänkin mennessä käytössä joten siinä mielessä mitään uutta tämä ei tuo työllisyyttä ajatellen. Verotulot toki jonkin verran kasvaa jenkeissä, mutta hyödyt siitä valuu rikkaille. Raha menee rahan luokse.

  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

  1.2.2018 12:20 #2

 • etrade

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar: Ihmettelen miksi tietyt suomalaiset niin paljon fanittaa Trumpia? Hän on tehnyt kaikkensa, että rikkailla menisi mahdollisimman hyvin ja köyhillä ja duunareille mahdollisimman huonosti. Samat rahat ne on olleet Microsoftilla tähänkin mennessä käytössä joten siinä mielessä mitään uutta tämä ei tuo työllisyyttä ajatellen. Verotulot toki jonkin verran kasvaa jenkeissä, mutta hyödyt siitä valuu rikkaille. Raha menee rahan luokse. Tarkoitat siis, että jos kommunistinen Kiina kieltäytyisi markkinataloudesta, ja eläisi vain viherpiiperö-kommunisti politiikalla, niin Kiinassa kaikki olisi paremmin?

  Amerikkalaisten kuuluisi pitää yhtä järkyttävää progressiivista verotusta kuten Suomessa, niin Amerikassa olisi enemmän jakovaraa kansalaisille, ja talous kukoistaisi?

  Erikoisia nuo vasemmiston ajatukset taloudesta.

  1.2.2018 18:55 #3

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:
  Tarkoitat siis, että jos kommunistinen Kiina kieltäytyisi markkinataloudesta, ja eläisi vain viherpiiperö-kommunisti politiikalla, niin Kiinassa kaikki olisi paremmin?

  Amerikkalaisten kuuluisi pitää yhtä järkyttävää progressiivista verotusta kuten Suomessa, niin Amerikassa olisi enemmän jakovaraa kansalaisille, ja talous kukoistaisi?

  Erikoisia nuo vasemmiston ajatukset taloudesta.

  Skitsofrenia vaivaa sua. Ensin kirjoittelet mitä kuvittelet mun ajattelevan ja sen jälkeen ihmettelet miksi minä ajattelen niin.

  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

  2.2.2018 21:11 #4

© 2019 AfterDawn Oy