AfterDawn logo

Onko linkittäminen laillista Yhdysvalloissa? Playboy haastoi oikeuteen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Edesmenneen Hugh Hefnerin perustama aikakauslehti Playboy on haastanut pienen yhdysvaltalaisen teknologiablogisivuston, Boing Boingin, oikeuteen.

Koomisen oikeushaasteesta tekee se, että Playboy syyttää Boing Boingia käytännössä linkkaamisesta. Oikeushaasteessa käsitellään tätä Boing Boingin julkaisemaa kirjoitusta, jossa kerrotaan Imgur-galleriasta, johon oli koostettu kaikki Playboyn keskiaukeamatyttökuvat. Imgur-upotteen lisäksi kirjoituksesta löytyi YouTube-upote, johon oli niin ikään koostettu kaikki 746 kuvaa.

Boing Boing ei ole itse koostanut gallerioita tai tehnyt videota, vaan ainoastaan lisännyt artikkeliin linkin jonkun muun laatimaan Imgur-galleriaan ja lisännyt videoupotteen. Playboy siis syyttää Boing Boingia linkittämisestä.

Euroopassa tämä asia on jo selvä: EU:n tuomioistuin linjasi julkisen lähteen upotteen lisäämisen verkkosivuille olevan täysin luvallista.


2 KOMMENTTIA

Aitoa_amerikkaa (vahvistamaton)1/2

Mitäs sitä suotta tekemään poistopyyntöä Imgurille ja Youtubelle, kun voi haastaa oikeuteen. Niin amerikkaa.

avthein2/2

Linkittäminen on oleellinen osa sananvapautta. Siten Playboyn vinoilut kuuluvat luokaan #boycottplayboy .

Linkittäminen on sama asia kuin lähdeviite! Eli erittäin suotavaa jos jotain uutisoi ihan totuuden selvittämisenkin kannalta.

Jokainen voi linkittä vaikka vessan seinään tai T-paitaansa QR-koodin josta löytyy ties mitä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT