Spotifyllä jo yli 70 miljoonaa maksavaa käyttäjää, karkaa Applelta

Spotifyllä jo yli 70 miljoonaa maksavaa käyttäjää, karkaa Applelta
Pörssiyhtiöksi suuntaava Spotify on kertonut uusia tietoja käyttäjätilastoistaan. Sisäpiirilähteet kertoivat aiemmin tällä viikolla, että yhtiö listautuu pitkän pohdinnan jälkeen vihdoin pörssiin, mutta lisärahoitusta ei aiota nostaa.

Pörssiin listautuvan musiikkipalvelun käyttäjämäärä on vuosien ajan noussut tasaisen tappavaa tahtia, johon edes teknologiajätti Applen pari vuotta sitten julkistettu uusi Apple Music -palvelu ei ole pystynyt vastaamaan. Alkusysäyksen jälkeen Applen palvelu on jäänyt koko ajan enemmän jälkeen ja nyt Spotifyn käyttäjämäärät ovat noin tuplat Apple Musiciin verrattuna.

Nyt ruotsalaispalvelu on kertonut uudesta merkkipylväästä, jonka johdosta palvelulla on nyt peräti 70 miljoonaa maksavaa asiakasta. Viime kesänä Spotifylla meni rikki 60 miljoonaa ja noin 10 kuukautta sitten 50 miljonaa maksavaa käyttäjää.

Applen palvelussa oli viime syksynä 30 miljoonaa käyttäjää, joten Spotifyn tuplatahti toteutuu lienee vieläkin.

Spotify ei enää juuri laske mainospalveluaan käyttäviä asiakkaita samalla tavoin, mutta niiden määrä on samaa luokkaa maksavien asiakkaiden kanssa, joten yhteismäärässä Spotify lähestyy 150 miljoonan käyttäjän rajapyykkiä.

Yhtiön arvoksi on viime vuonna arveltu noin $19 miljardia dollaria, mutta jo vuoden alkupuoliskon aikana listautuminen osoittaa todellisen markkina-arvon.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 5. tammikuuta, 2018 14:30
Tägit
suoratoisto musiikkipalvelu Spotify Apple Music
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • Sinappiliekki (vahvistamaton)

  Jännä miten ihmiset maksavat kaikkein huonoimmasta äänenlaadusta eli spotifysta kun apple music on täysin ylivertainen äänenlaadultaan spotifyhyn verrattuna samala hinnalla

  5.1.2018 15:26 #1

 • Leemee (vahvistamaton)

  No jos äänenlaatu on ykköskriteeri, niin miksi ottaa Apple Music koska Tidalin äänenlaatu on siihen verrattuna ylivertainen?

  5.1.2018 21:00 #2

 • vonhertz

  No jos kuuntelee musiikkia kuulokkeilla tai peruskaiuttimilla niin miksi ottaa mitään muuta kuin spotify kun ei se äänilaatu eroa korvaan cd:stä millään tavalla.

  5.1.2018 23:04 #3

 • kittap

  Itselläni on molempien maksulliset versiot, mutta pidän Spotify:ta edistyneempänä sillä siinä on paljon käytännöllisempi käyttöliittymä ja se toimii hyvin monella alustalla sekä esim, juoksusovellusten kanssa jossa se rytmitetty juoksuun.

  15.1.2018 14:43 #4

© 2018 AfterDawn Oy