Facebook vaatii uusia kuvia käyttäjistä – Sulkee muuten tilin

Facebook vaatii uusia kuvia käyttäjistä – Sulkee muuten tilin
Facebook testaa parhaillaan uudenlaista CAPTCHA-testausta, jonka avulla yhteisöpalvelu voi varmistua käyttäjän olevan todellinen ihminen eikä botti. Testausvaiheessa oleva järjestelmä ei välttämättä herätä innostuneisuutta käyttäjäkunnan keskuudessa.

Wiredin mukaan Facebook kokeilee varmennuskeinoa, jossa käyttäjä joutuisi lataamaan kuvan itsestään Facebookin palvelimille. Ihmiset jakavat jo nyt varsin henkilökohtaisia tietoja itsestään Facebookissa, joten yhden kuvan lataaminen ei välttämättä ole kovin suuri kynnyskysymys. Tästä huolimatta tällainen pakotus kuvan lataamiseen tuntuu varmasti epäilyttävältä.
Twitterissä julkaistun ruutukaappauksen mukaan Facebook lupaa poistaa kuvan välittömästi sen jälkeen kun käyttäjä on varmennettu oikeaksi ihmiseksi.

Facebookin kommenttien mukaan yhteisöpalvelu tarkkailee epäilyttävää toimintaa eri toimintojen käytön yhteydessä ja haluaa varmistua, että epäilyttäväksi tulkitun toiminnan takana on oikea ihminen eikä spämmäävä botti. Kasvokuva-analyysissä Facebook tarkistaa kuvan ainutlaatuisuuden.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. marraskuuta, 2017 10:30
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
CAPTCHA reCAPTCHA kasvojentunnistus Facebook
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • cyborg

  Lainaus: Facebook lupaa poistaa kuvan välittömästi sen jälkeen kun käyttäjä on varmennettu oikeaksi ihmiseksi.
  Heh heh, uskoo ken tahtoo.

  29.11.2017 11:29 #1

 • Kaffella

  Lainaus: Facebook lupaa poistaa kuvan välittömästi sen jälkeen kun käyttäjä on varmennettu oikeaksi ihmiseksi. Yrittääkö ne tarkoituksella olla vitsikkäitä vai luulevatko oikeasti, että joku vielä uskoo näihin lupailuihin?

  29.11.2017 15:29 #2

 • muurari

  On siinä se vaara, että Fb lyö rahoiksi laittamalla kuvat taidehuutokauppaan myyntiin jonkun Mona Lisan sijasta. Kantsii olla varovainen ja etenkin epäluuloinen.

  30.11.2017 15:06 #3

 • avthein

  Pärstäkerroin joutuu NSA:n maaperälle ja kansalaisen yksityisyys ja ihmisoikeudet vaaraan.

  Eli parempi vaan turvautua niihin perinteisempiin CAPTCHA-tunnistuksiin tai käsitellä käyttäjien pärstäkertoimet EU:n maaperällä olevissa palvelimissa.

  "Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

  30.11.2017 19:05 #4

 • arivesa

  Skypeen on voinut näyttää kameralle kuvaa 1-vuotis-synttäristään. Eli periaattessa mitä tahansa kuvaa. Taitaa todistaa että tekijä ei ole botti vaan ihminen, mutta kuka, ei tuossa selviä. Miten tämä tuosta poikkeaisi?

  2.12.2017 17:28 #5

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud