AfterDawn logo

Yle Areena alkaa näkyä ulkomailla – Tämä säädös mullistaa verkkopalvelut

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Geoblokkaus on kiusannut jo liian kauan pelien pelaajia, CD-levyjen kuuntelijoita ja suoratoistopalveluiden käyttäjiä. Tämä hulluus loppuu vihdoin EU:n alueella, sillä ensi vuonna on tulossa voimaan uusi maakohtaiset rajoitukset kieltävä säädös, kirjoittaa Digitoday.

Käytännössä tämä muutos tarkoittaa sitä, että Yle ei voi enää estää ulkosuomalaisilta Areenan sisältöjen katselun yksinkertaisella geoblokkauksella, vaan ulkomailla asuvilla suomalaisilla on oltava yhtäläinen pääsy Areenaan kuin kotimaassaan asuvilla suomalaisilla. Lisäksi säädös kieltää esimerkiksi verkkokauppoja ohjaamasta käyttäjiä asuinmaan perusteella kohdennetuille sivuille. Periaatteessa suomalaiset voivat myös päästä käsiksi muiden maiden Netflixiin.

Direktiivi ei kuitenkaan avaa kaikkia palveluita kaikille. Esimerkiksi Yle voi ottaa käyttöön aiempaa vahvemman tunnistautumismenetelmän, jolla se varmistaa sisältöjen katsojien olevan suomalaisia. Tämä vaatimus kumpuaa sisältöhankintasopimusten ehdoista. Vaihtoehtona on väläytetty verkkopankkitunnuksiin perustuvaa tunnistamista.


2 KOMMENTTIA

pentsu1/2

Lainaus:

vaan ulkomailla asuvilla suomalaisilla on oltava yhtäläinen pääsy Areenaan kuin kotimaassaan asuvilla suomalaisilla

Vaikkakin jutussa mainittiin että "hulluus loppuu vihdoin EU:n alueella" niin samaa linjaa olisi voinut jatkaa tekstin loppuosassakin. Ulkosuomalaisia asuu EU:n ulkopuolellakin.

Toivotaan kuitenkin että esim. verkkopankkitunnistautumisella areenan käyttö tulee mahdolliseksi muuallakin maapallolla. Itseäni ärsyttää että joutuu työmatkoilla käyttämään työpaikan vpn:ää jotta voi katsella kotimaisia tv-kanavia. Vpn välissä ei ainakaan nopeuta valmiiksi huonoa nettiyhteyttä.

Pukki2 (vahvistamaton)2/2

oikein hyvä että saa katsella yle areenaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT