AfterDawn logo

Poliisi iski huumekauppaan – Sipulikanava-sivusto suljettu

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Anonyymissa Tor-verkossa toiminut Sipulikanava-sivusto on suljettu. Sivut on korvattu Tullin ja keskusrikospoliisin yhteisellä ilmoituksella, jossa mainitaan piilopalvelun olevan suljettu.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen vahvistaa sulkemisen MTV3:lle, joten kyse ei ole mistään kepposesta. Sinkkosen mukaan asiaan liittyen on tehty myös kiinniottoja, joten sivuston toiminnan laillisuutta tullaan tarkastelemaan hyvin tarkkaan. Jää nähtäväksi poikiiko sivuston tapaus myös muita rikostutkintoja. Yksityiskohtia ei haluta vielä paljastaa, mutta viranomaiset tutkivat Sipulikanavaan liittyen törkeää huumausainerikosta.

Tor-verkossa operoinut kuvafoorumi piilottaa käyttäjien tunnistetiedot, joten siellä käytiin avoimesti muun muassa huumekauppaa. Sipulikanava avattiin vuonna 2014.


Poliisi kertoi aiemmin syksyllä paljastaneensa laajan amfetamiinikaupan Sipulikanavalla. Keväällä poliisi tutki vuorostaan tapausta, jossa Sipulikanavalla sovittu amfetamiinikauppa oli johtanut aseelliseen ryöstöön.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT