AfterDawn logo

YouTuben Echo-eston syy selvisi? Google kehittää kilpailijaa

Matti Robinson Matti Robinson

Aiemmin tällä viikolla Amazon esitteli uusia Echo-laitteita, jotka kasvattavat melkoisesti verkkokauppajätin älykotilinjastoa. Kaikki ei kuitenkaan ollut Amazonilla aivan ruusuilla tanssimista tällä viikolla, sillä yhtiö joutui ennen julkistustilaisuutta toteamaan, että sen huippulaitteesta estettiin yksi tärkeimpiä ominaisuuksia.

Amazonin näytöllä varustettu älykaiutin Echo Show (kuvassa) nimittäin menetti alkuviikosta video-ominaisuuden, jota voisi kuvitella laitteen yhdeksi nimikkotoiminnoista. Google oli estänyt YouTuben käytön Echo Show'lla täysin, joten näytöltä ei voi tarkastella enää YouTube-videoita lainkaan.

Nyt raportit TechCrunchin suunnalta kertovat, että Google onkin tuomassa kilpailevaa laitetta markkinoille, joka saattaa selittää syyn estoon.


Amazonin mukaan estoon ei Googlelta kerrottu syystä, mutta Googlen mukaan kyse oli Amazonin sovelluksen heikosta käyttökokemuksesta, joka rikkoi YouTuben ehtoja.

TechCrunchin mukaan useat lähteet ovat kertoneet, että Googlella on suunnitteilla Google Home -älykaiuttimelle sisarlaite, joka sisältää Echo Show'n tapaan näytön. Voisi siis hyvin kuvitella, että Google haluaakin pitää YouTuben yksin oman laitteensa nimikko-ominaisuutena ja siksi esti hiljattain YouTuben käytön.

Googlen laite kantaa sisäpiiritietojen mukaan koodinimeä Manhattan ja sisältää saman kokoluokan näytön kuin Echo Show. Show'n näyttö on pikkutablettien kokoluokkaa eli 7 tuumaa.

Google järjestää ensi viikon keskiviikkona tapahtuman, josta odotetaan mm. uusia Pixel-puhelimia, mutta voi olla, että yhtiö esittelee myös uusia älykotilaitteita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT