AfterDawn logo

Disney katkaisee sopimuksen Netflixin kanssa – Perustaa oman suoratoistopalvelun

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Disney omistaa oikeudet länsimaiden rakastetuimpiin piirroshahmoihin sekä muutamiin isoihin elokuvatuotantoihin, kuten Star Warsiin. Siitä huolimatta viihdejätti on ollut melko passiivinen suoratoistorintamalla. Nyt tämä on muuttumassa.

Disney allekirjoitti vuonna 2012 yhteistyösopimuksen Netflixin kanssa, minkä johdosta suoratoistopalvelujätillä on ollut oikeus esittää Disneyn tuotantoja omassa palvelussaan. Disney haluaa kuitenkin ottaa isännän roolin sen oman sisällön esittämisessä, joten viime vuonna alkanut yhteistyö ei tule olemaan kovin pitkäikäinen. Oikeudet Disneyn sisältöihin katkeavat vuonna 2019. Käytännössä Netflix saa esittää palvelussaan vielä vuonna 2019 julkaistavia elokuvia.

Disney kertoi myös lisäävänsä omistustaan 75 prosenttiin suoratoistoteknologiaa kehittävässä BAMTechissa, jonka ratkaisuja käytetään jo esimerkiksi HBO:n, MLB:n ja NHL:n suoratoistopalveluissa.


Disneyn omassa suoratoistopalvelussa tullaan esittämään uusia elokuvia, kuten Toy Story 4:ää ja Frozenin jatko-osaa. Lisäksi sen kirjastosta löytyy TV-ohjelmia ja lyhytmuotoisempaa sisältöä.

1 KOMMENTTI

G0lden_Kebab1/1

Nyt saa sitten maksaa kahdet kuukaismaksut. Hyvä hyvä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT