AfterDawn logo

32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Microsoft aikoo poistaa legendaarisen Paint-piirustusohjelman Windows 10:stä syksyllä julkaistavan Fall Creators Update -päivityksen myötä.

Muutos on haikea, sillä Paint on ollut osa Windowsin oletusohjelmavalikoimaa vuodesta 1985 lähtien. Alkunsa se sai Windows 1.0:aa varten lisensoidusta ZSoftin PC Paintbrush -ohjelmistosta ja Windows 98:sta lähtien ohjelma on osannut tallentaa kuvia JPEG-tiedostomuodossa. Vaikka ohjelma ei häikäisen monipuolisuudellaan, niin askeettinen ohjelma vetoaa siitä huolimatta tiettyihin ihmisiin ja Paint-taiteesta on tullut omanlainen muoti-ilmiö.

Kokonaan ilman piirustusohjelmaa Windows 10 ei jää syksyn jälkeen, vaan Paint on tarkoitus korvata kolmiulotteisen kuvanmuokkauksen mahdollistavalla Paint 3D:llä. Kovimmat Paint-fanit voivat kuitenkin jatkossakin ladata ohjelman Windows Store -sovelluskaupasta. Ohjelman aktiivinen kehitys on kuitenkin loppumassa.


Microsoft aikoo myös poistaa Outlook Express -ohjelman Windowsista. Sen korvaaja on Windowsin Mail-sähköpostiohjelma.

2 KOMMENTTIA

OneMember1/2

Niin, siis Pain siirtyy vain Kauppa-sovelluksen taakse ladattaviksi. Eli sitä ei enää automaattisesti asenneta uuden Windowsin myötä.

Microsoftin Blogissa korjataan asiaa.

Käsitin myös, että Paint 3D sisältää samat ominaisuudet kuin Paintissäkin (sen omien lisäominaisuuksien lisäksi tietenkin).

muppis2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Afterdawn:

Microsoft aikoo myös poistaa Outlook Express -ohjelman Windowsista.


OE:ta ei ole tullut Windowsin mukana sitten Vistan julkaisun jälkeen eikä päivitetty 7:n julkaisun jälkeen. Kyse varmaan Live Mailista, joka tuli OE:n jälkeen?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT