AfterDawn logo

Gangnam Style syrjäytettiin YouTuben ykköspaikalta

AfterDawn AfterDawn

Heinäkuussa 2012 julkaistu video Gangnam Style nousi loppuvuoden aikana maailman katsotuimmaksi videoksi ennennäkemättömällä tavalla. Korealaisartisti PSYn video keräsi yli miljardi katsojaa vain puolessa vuodessa.

Tähän päivään asti video on ollut kautta aikain katsotuin YouTube-video ja kerännyt kokonaisuudessaan yli 2,8 miljardia katsomiskertaa. Nyt se on kuitenkin ohitettu parin vuoden takaisen biisin toimesta, kertoo BBC.

Uusi ykkösbiisi on Furious 7 -elokuvan soundtrackiltä löytyvä See You Again. Artistina on Wiz Khalifa ja sivuosaa näyttelee puolestaan pianonsa kanssa Charlie Puth. Video on kerännyt tätä juttua kirjoitettaessa 2 903 806 815 soittokertaa.

Kappale ja sen musiikkivideo toimivat myös muistona Fast & Furious -elokuvista tutulle Paul Walkerille, joka menehtyi auto-onnettomuudessa ennen elokuvan valmistumista.

BBC kuitenkin huomioi, että katsotuimman videon titteli voi olla pian toisessa osoitteessa, sillä alkuvuodesta julkaistu Luis Fonsin kappale Despacito on kerännyt katsojia hurjaa tahtia. Se on ensimmäinen video, joka on onnistunut keräämään pari miljardia katsojaa noin puolessa vuodessa. Tällä hetkellä sillä on n. 2,5 miljardia katsojaa.


AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT