Miksi Super Nintendo Classic maksaa niin paljon? Tässä yksi selitys

Miksi Super Nintendo Classic maksaa niin paljon? Tässä yksi selitys
Nintendon pelikonsoleiden jakelusta Pohjoismaissa vastaava Bergsala on saanut osakseen kritiikkiä uuden SNES Classic -retrokonsolin jälleenmyyntihinnoittelun takia. Konsolia on luonnehdittu pöyristyttävän kalliiksi.

Suomessa Super Nintendo Entertainment Systemin uusintapainosa myydään 149-159 euron hintaan. Samaan aikaan esimerkiksi Yhdysvalloissa samaisen konsolin arvonlisäveroton jälleenmyyntihinta on 79,99 dollaria eli noin 71 euroa. Vaikka yhdysvaltalaisiin hintoihin laskisi Suomen arvonlisäveron mukaan, niin hintaero jälleenmyyntihinnoissa on huomattava.
Laitteiden jakelusta vastaavaa Bergsalaa onkin syytetty kiskurihinnoittelusta. Ruotsissa jakelija on yrittänyt selitellä korkeaa hintaa esimerkiksi viime vuonna lanseerattuun NES Classiciin verrattuna uudella kemikaaliverolla. Ruotsalainen Inet-jälleenmyyjä kuitenkin huomauttaa, että verolla on merkityksetön osuus konsolin jälleenmyyntihinnassa.

Bergsalan mukaan se ei hinnoittelu tuotteita, vaan sen hoitavat jälleenmyyjät. Konsolin hinta on kuitenkin suhteellisen korkea kaikissa Pohjoismaissa.

Suomessa Verkkokauppa.com on jo lopettanut SNES Classicin ennakkotilausten vastaanoton, koska se on myynyt kaikki sille allokoidut konsolit. Gigantilla ja Gamestopilla SNES Classicia on ainakin vielä ennakkomyynnissä. Konsoli julkaistaan Suomessa syyskuun lopulla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. heinäkuuta, 2017 12:09
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
Nintendo Nintendo Entertainment System Super Nintendo SNES SNES Classic
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 7 kommenttia
 • mjk

  Bergsala kyllä antaa viite hinnan, eli jos se antaa viitteeksi vaikka 120 euroa ja siihen myyjä oman katteensa/voittonsa 15 on se hinta 135 euroa...eli kyllä Bergsala vetää kivasti välistä.
  Kun vertaan sitä esim saksan/usa hintoihin. Halvemmaksi tulee tilata usasta ja ostaa "laturi" suomesta erikseen..voittaa vielä n. 20-50 euroa hinnassa.

  Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

  5.7.2017 12:29 #1

 • miketso

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk: Bergsala kyllä antaa viite hinnan, eli jos se antaa viitteeksi vaikka 120 euroa ja siihen myyjä oman katteensa/voittonsa 15 on se hinta 135 euroa...eli kyllä Bergsala vetää kivasti välistä.
  Kun vertaan sitä esim saksan/usa hintoihin. Halvemmaksi tulee tilata usasta ja ostaa "laturi" suomesta erikseen..voittaa vielä n. 20-50 euroa hinnassa.
  USAN ja EU:n SNES classicit ovat muuten erinäköisiä, kuten alkuperäiset konsolitkin olivat. Moni pitää tuota USAn versiota rumempana. Ehkä järkevin olisi tilata SNES esim. Saksasta, jolloin pistokekin käy suoraan Suomessa.

  5.7.2017 12:38 #2

 • lllKarhu (vahvistamaton)

  Raha ahneita syöpäläisiä.

  5.7.2017 12:48 #3

 • D00mer

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miketso: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk: ... jolloin pistokekin käy suoraan Suomessa. nes ja snes classic käyttää ihan normi microusbia, joten ei oo paljoa vaikutusta mistä tilaa :P

  5.7.2017 14:09 #4

 • mjk

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miketso: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk: ... jolloin pistokekin käy suoraan Suomessa. nes ja snes classic käyttää ihan normi microusbia, joten ei oo paljoa vaikutusta mistä tilaa :P Totta, en muuten muistanut moista :p

  Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

  5.7.2017 14:25 #5

 • RikuZ

  Itse tilasin 27.6 gamehouse.fi:stä. Ennakkotilaushinta oli tuolloin 89.90 euroa, mutta nyt näyttää sielläkin että on eka erä jo myyty.

  6.7.2017 16:53 #6

 • pentsu

  En nyt ole ihan varma mutta muutamaan kertaan jenkeissä käyneenä muistelen että hintalappuhinnoissa ei siellä ilmoiteta veroja vaan se lisätään kassalla. Sama taitaa päteä verkkokaupoissa (en jaksanut itse tavata linkin sisältöä kovinkaan tarkasti):

  http://www.bestbuy.com/site/help-topics...cat204400050008

  6.7.2017 20:27 #7

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud