AfterDawn logo

Tarkkana nyt! Facebook-mato leviää nyt vauhdilla - pelkkä linkin avaaminen levittää eteenpäin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Suomessa kiertää nyt häijy Facebook-mato, joka vaikuttaa leviävän Facebookin jakomekanismissa olevan aukon kautta, jolloin jo pelkästään huijausviestin linkin klikkaaminen jakaa sen automaattisesti kaikille kavereillesi näkyviin.

Linkit näyttävät kohuotsikoiduilta tyypillisiltä, joissa kerrotaan lapsen salaa kuvaamasta isoäidistä, naisten käyttämästä raiskaussuojasta sekä halvoista Samsung Galaxy S8 -puhelimista. Kaikkia linkkejä yhdistää teespoon-alkuinen osoite.

Linkin takaa löytyy viesti ilmaisesta Samsung Galaxy S8 -puhelimesta, joka todennäköisesti houkuttelee lukijan ns tilausansaan, jossa kuluttajan matkapuhelimen laskun kautta tai luottokortin kautta lypsetään pieniä summia "tilatusta" tuotteesta hamaan ikuisuuteen asti.

Linkin avaamisen jälkeen sama linkki näkyy myös kavereillesi Facebookissa, jolloin linkki näyttää kaverin jakamalta ja erehdyttää näin helpommin linkin klikkaukseen.

Mikäli olet klikannut kyseistä linkkiä, niin saat sen poistettu valitsemalla alaspäin suunnatun nuolen Facebookin yläpalkin oikeasta laidasta. Valitse tämän jälkeen kohta Sovellukset vasemmalla olevasta palkista ja poista kyseisen sovellus ruksista (voit tehdä niin myös muille sovelluksille, joiden et halua saavat tietojasi tai käyttää Facebookiasi. Pääset muokkaamaan omia sovelluksia myös suoraan tästä linkistä.


Aiheesta kertoi mm. Digitoday.

2 KOMMENTTIA

Puppek1/2

Ilmeisesti Ghostery-lisäosa blokkaa tuon aika hyvin. Suosittelen. Ei ole sitten facebook härpäkkeet tunkemassa joka sivulle.

toke02/2

Ei muuten ollu teespoon-alkuinen mulla...

Minkähän niminen äppi pitäs poistaa?
Mul näytti olevan siel 47 äppiä, ainakin valtaosa ihan legittejä.
Poistin jonku sweeptakesin ja vastaavan.
Hiukka jää mysteeriksi...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT