AfterDawn logo

Nintendo lopettaa suositun NES Classic Edition-konsolin valmistuksen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Nintendo toi viime vuonna myyntiin täysin yllättävän hitin, NES Classic Edition -konsolin, joka sisälsi käytännössä kaikki ikonisimmat NES-konsolin pelit.

Laite oli paketoitu muistuttamaan alkuperäistä 1980-luvun NES-konsolia ja pelitkin olivat täsmälleen samoja. Pelit ovat esiasennettuja eikä laitteelle voi ostaa lisää pelejä mistään.

Mutta konsolin alhainen hinta ja nostalgian nälkä ajoivat konsolin myynnit huikeiksi ja käytännössä konsoli on ollut koko ajan loppuunmyyty ainakin jossain päin maailmaa. Suomeen laitetta saatiin paremmin vasta tämän kevään lähestyessä ja vaikka kotimaassa hinta onkin ollut n. 80 euroa, on laite löytänyt ostajansa myös Suomessa.

Nyt Nintendo on ilmoittanut lopettavansa laitteen valmistuksen ja viimeiset Pohjois-Amerikan toimitukset kauppoihin tullaan tekemään huhtikuun aikana.


Nintendon mukaan laitteen ei ollut tarkoituskaan olla pitkään myynnissä oleva tuote, vaan jonkinlainen hetken ilmiö. Vielä ei ole tietoa, miten Japanin ja Euroopan markkinoiden tilanne kehittyy ja milloin myynti näillä alueilla lakkaa.

Varmaa lienee se, että jos retrokonsolin haluaa vielä omakseen, se kannattanee hankkia pikapuoliin.

2 KOMMENTTIA

arcanix1/2

Siitä koteloa: https://www.amazon.com/dp/B01M4OOY4U

Ja sisään raspberry pi 3 ja retropie asennukseen. Jää kivasti rahaa vielä pariin usb-ohjaimeen. Pyörittää myös PS1 ja N64 pelejä.

tonttila2/2

Jos verkkokauppa.com ei sitä saa toimitettua vaikka sen jo syksyllä tilasin ja maksoin, niin jollain olisi markkinarako jos jaksaa alkaa noita kasailla, minä en jaksa enkä todellakaan ehd mutta maksaa voin.

EDIT. Odottanut jo vesikielellä että saan ladata omaani sen liki tuhat peliä mutta toi vaihtoehtokonsoli ´tosiaan jaksaa ajaa emulaattorilla muitakin klassikkokonsoleiden pelejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT